BK MLADÁ BOLESLAV

Zlatopramen Arena otevře své brány 7. listopadu

20. 9. 2007
Autor: Jakub Hradiský
M l. B o l. - Jak to vypadá se Zlatopramen Arenou? Kdy bude dokončena rekonstrukce ledové plochy? Dělá vedení hokejového klubu maximum pro to, aby se domácí utkání mohla hrát co nejdříve na skutečně domácím ledě? Takové dotazy padají v posledních dnech stále častěji v diskuzích mezi fanoušky nad pivem v restauracích, o pracovních přestávkách při svačině i na internetových diskuzních fórech. Tlak na co nejrychlejší otevření Zlatopramen Areny nyní opět zesílil se začátkem 1. ligy.

Dokončuje se finální fáze

V současnosti se dokončuje finální fáze rekonstrukce – poklad trubek na čpavek, které tvoří nejdůležitější součást chladícího zařízení. Na ty se položí betonová deska a do konce září by měla být dokončena mantinelů a ochranných plexiskel. Vzhledem k technologii zrání, které trvá celé čtyři týdny, lze tak nyní prohlásit, že první domácí hokejové utkání na zbrusu nové ledové ploše ve Zlatopramen Areně uvidí budou moci fanoušci navštívit 7. listopadu.

„Vyvíjíme tlak na město Mladá Boleslav, které je vlastníkem zimního stadionu, aby práce byly dokončeny co nejdříve, ale bohužel zrání betonové desky nelze uspěchat,“ řekl ředitel BK Mladá Boleslav Michal Koliáš.

Místo lavic sedačky

Práce na ledové ploště měly původně být dokončené na konci prázdnin tak, aby hokejisté mohli zahájit sezonu na domácím ledě. V listopadu, kdy je nyní stanoven definitivní termín prvního domácího zápasu, tak budou ve více než dvouměsíčním skluzu. Toho si je město vědomo, a proto magistrát udělal vstřícný krok. „Město na vlastní náklady vymění dosavadní dřevěné lavice za moderní plastové sedačky, které budou v zelených klubových barvách. Podmínkou ovšem je, aby se stihl vybrat zhotovitel, který sedačky nejpozději do 31. října namontuje,“ uvedl pro fanoušky jistě velmi potěšitelnou zprávu Michal Koliáš.

Nezbývá tedy než doufat, že se všichni budeme moci sejít 7. listopadu na zápase se Sarezou Ostrava ve zmodernizované, do klubových barev vymalované Zlatopramen Areně, kde se budou hokejisté prohánět po novém ledě a my je při tom budeme moci povzbuzovat usazeni ve zbrusu nových sedačkách.