BK MLADÁ BOLESLAV

Daniel Boháč: Vánoce že jsou svátky klidu? To na ledě nikoho nezajímá

16. 12. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Titulek článku možná zní trochu odlehčeně, po krušných dobách, jaké má Bruslařský klub za sebou jsme ale s Danielem Boháčem (na snímku) mohli jen těžko hovořit pouze o veselých a bezstarostných záležitostech. A tak se krom toho, že třicetiletý útočník Boleslavi doufá v klidné rodinné svátky, dozvíte také, jaké cíle si svěřenci trenéra Holaně ještě mohou klást. "Jsme realisté," naznačil s povzdychem.

Dane, v pondělí padlo rozhodnutí – Boleslav zůstává v extralize. Je to pro vás v kabině úleva?

Příjemné to nebylo a jsme rádi, že je to za námi. Snažili jsme se o to spíš nestarat, je to věc hlavně vedení klubu. My jsme tu od toho, abychom hráli hokej.

Pan Hořejší po pondělní valné hromadě APK prohlásil, že si s vámi o tom všem přijde do kabiny promluvit. Došlo na to?

Došlo, přišel včera (ve středu 15. prosince – pozn. redakce). Jednak aby se nám vůbec představil, protože na to až do té doby nedošlo, a taky aby nám řekl pár slov.

Nebudete konkrétnější?

Nebudu. Je to věc mezi námi a vedením. Jsou to slova, která padla v kabině a také tam zůstanou.

Ale berete to pozitivně? Tedy ve stylu, že máte teď čistý stůl?

Bereme to tak, jak to je. Vždycky jsme to tak dělali. Ztrácíme devět bodů na Kladno a potřebujeme je dohnat. Tak to bereme.

Můžete mít ještě vůbec jiný cíl než vyhnout se baráži?

Buďme realisté. Cokoliv navíc by byl až moc velký bonus. Nejsme blázni, abychom si mysleli, že to můžeme dotáhnout dál…

Asi nemá cenu něco zastírat, v posledních zápasech jste si toho určitě z ledu nebo ze střídačky všimli… Řeč je o důvěře a podpoře fanoušků. Je to teď jeden z vašich cílů? Získat je zpět?

Určitě. Chtěli bychom hrát atraktivnější hokej, jaký jsme předváděli na začátku sezony. V poslední době se nám to moc nedařilo. Snad to zase půjde. Věřím, že hlavně teď přes reprezentační pauzu dobře potrénujeme, a že pak lidé zase začnou víc chodit.

O Vánocích se říká, že to jsou svátky klidu a pohody. Můžete vůbec v kabině něco takového říct?

To je dvousečné. Hokej se hraje pořád, na ledě nikoho nějaké Vánoce zrovna dvakrát nezajímají. Svátky nesvátky, frčí se dál. Takže takhle bych to asi jako svátky klidu nebral. Ale samozřejmě, že s rodinou je to něco jiného. Tam si trochu toho klidu snad užijeme. (úsměv)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav