BK MLADÁ BOLESLAV

Vyjádření BK Mladá Boleslav k procesní chybě v registrační kauze

22. 12. 2010
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. - Odvolací komise APK měla ve středu 22. prosince oznámit své rozhodnutí ve věci odečtu bodů. Po třech týdnech ovšem dospěla k závěru, že kluby se neměly odvolat k odvolací komisi, ale nejprve k řediteli extraligy panu Stanislavu Šulcovi. Co na překvapivý verdikt říká ředitel klubu Mgr. Václav Hořejší?

Klub BK Mladá Boleslav obdržel dopis pana Mojmíra Šatavy, předsedy odvolací komise APK, v úterý 21. prosince 2010 večer.

Obsah tohoto dopisu nás samozřejmě překvapil, a to z několika důvodů. V první řadě se domníváme, že by příslušné orgány APK měly vědět, jakým způsobem mají v projednávaném případě formálně postupovat, a možnosti procesního postupu stanoveného řády APK zkoumat již od počátku celého případu a samozřejmě v každém jeho stádiu. V druhé řadě se domníváme, že už poněkolikáté došlo v tzv. registrační kauze k tomu, že jsou hokejové řády vykládány rozdílným způsobem, nyní však už i na "půdě" APK.

Klub BK Mladá Boleslav obdržel rozhodnutí ředitele APK o odebrání bodů dne 19. listopadu 2010 a v souladu s poučením uvedeným v tomto rozhodnutí podal proti němu dne 3. prosince 2010 odvolání. Další postup ve věci byl v rukách ředitele APK, který měl postupovat podle Odvolacího řádu APK. Jestliže odvolací komise dospěla k závěru, že ředitel APK nepostupoval správně, je věcí ředitele APK, aby případné pochybení napravil.

Klub BK Mladá Boleslav vzniklou situaci analyzoval, má na ni určitý názor. Bylo by však předčasné v tuto chvíli cokoliv více komentovat, neboť posuzování případu nyní náleží příslušným orgánům APK.

Věříme však, že v nejbližší době dojde již k věcnému projednání případu. Stávající stav rozhodně nepřispívá k uklidnění rozbouřené situace v TIPSPORT extralize ledního hokeje.

Václav Hořejší
ředitel klubu

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav