BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav zabrala. Snad nás úspěch v Litvínově nakopne, přeje si Schwarz

22. 12. 2010
Autor: Martin Pešout
L i t v í n o v - Nebyl to příliš pohledný zápas. Pro Mladou Boleslav však s o to cennějším výsledkem. Vždyť po dlouhých devíti zápasech bez tříbodového zisku přerušila černou sérii a o kousek se přiblížila předposlednímu Kladnu. "Mám toho plný brejle," oddechl si po boji v Litvínově brankář Marek Schwarz (na snímku). Byl výraznou oporou a díky němu mohla Mladá Boleslav pomýšlet na úspěch.

Byl to značně vyhecovaný duel. Roman Vopat se tradičně dostával do křížku s řadou protihráčů, na souboj vyzýval třeba Bahenského. Diváci třikrát zaházeli ledovou plochu odpadky, v závěru přilétl na led kus dřeva. Poslední minuty se neuvěřitelně táhly. Mladá Boleslav to v Litvínově neměla vůbec lehké... Dokázala však otočit nepříznivý vývoj zápasu a poprvé v historii na severu Čech vyhrát. I díky značné nedisciplivanosti domácích a vlastnímu gólu Švarného při litvínovské přesilovce.

Jste pořádně schvácený, proti Litvínovu to nebylo snadné, že?

Přesně tak. Mám toho plný brejle. Následujcí tři dny volna nám přijdou vhod. Těším se na odpočinek, protože to byl strašně těžký zápas. Ale jsme šťastní. Kluci hráli dobře, bojovali jsme, zasloužili jsme si vyhrát. Jsem za to moc rád. Snad se od této výhry odrazíme a půjdeme každým zápasem nahoru.

Závěr zápasu byl pořádně divoký, Litvínov navíc v závěru v oslabení snížil na rozdíl jediné branky...

Souhlasím, na konci to byla divočina. Hodně se vylučovalo. Domácí faulovali, jsem rád, že už nejsme nejtrestanějším týmem. Samozřejmě škoda litvínovské branky na 3:4, to by se nám ve vlastní přesilovce nemělo stávat. Příště by nás to mohlo stát zápas.

Na druhou stranu si Litvínov vlastní nekázní zmařil šanci na zvrat...

V samém závěru nás poslal na koně. Dostal se do oslabení tři na pět a my rozhodli pátou brankou.

Zápas byl vyhrocený od začátku do konce. Čím si to vysvětlujete?

Litvínov hrál doma, byl nahecovaný. To je hokej. Je to tvrdá hra a občas to může být takové.

Vyhráli jste za tři body po devíti zápasech. Je to velká úleva?

Ano. Musíme se od toho odrazit. Nezabýváme se verdikty odvolací komise, beztak jsme obdrželi příkaz, že se k tomu nesmíme vyjadřovat. Nakopnout nás může leda tak naše hra a výsledky. Musíme se zvednout sami, nemá cenu se spoléhat na to, jestli nám někdo vrátí body nebo ne. Podle mě je stejně, co se týče této kauzy, hotovo. Ztracené body si v duchu nepřipočítáváme, nemá to cenu. V neděli 26. prosince jdeme zpátky na led a chceme vyhrávat.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav