BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub míří mezi svátky na led Karlových Varů

27. 12. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejistům vánoční lenošení není dovoleno. Rozlosování extraligy je zpátky na led vyhnalo zatím jen v rámci tréninku už na Štěpána, nyní je však už natvrdo čeká zápas proti karlovarské Energii. Na západ Čech zajíždí hráči Bruslařského klubu v úterý 28. prosince, což bude naposledy, kdy se v roce 2010 podívají na soupeřovo kluziště. Zápas začíná v 18 hodin.

Aktuality

Mladá Boleslav během reprezentační přestávky hojila rány. Ať už psychické nebo fyzické. Vedení klubu, trenéři a v neposlední řadě hráči si oddechli, protože valná hromada APK rozhodla, že Bruslařský klub i nadále zůstane v české nejvyšší hokejové soutěži.

Co se týče zdraví, mohli si fanoušci Boleslavi po minulém kole už trochu oddychnout. Do zápasu proti Litvínovu už totiž naskočil kapitán Tomáš Divíšek a také Lukáš Pabiška. A bodově nejúspěšnější hráči středočeského klubu se také hned podíleli na vítězství 5:3 nad Benzinou. Trenér Holaň své svěřence po duelu chválil a neopomněl přitom zdůraznit ani výborný výkon gólmana Schwarze.

Brankářská jednička Boleslavi pak s menší úlevou (Mladá Boleslav naposledy v základní hrací době vyhrála víc jak před měsícem) prohlásila, že doufá, že se jim na bojovný výkon na severu Čech podaří navázat dalšími úspěchy, a že se tak konečně celku Středočechů konečně povede pořádně se postavit na nohy. V podobně bojovném duchu hovořil i obránce Peter Mikuš, který je přesvědčen, že Boleslav ještě zvládne Kladno dostihnout.

Karlovy Vary se v poslední době nemohou pyšnit kdovíjakou formou a svěřencům trenéra Holaně by určitě nevadilo, kdyby se jim podařilo nějaký ten bodík si odvézt. V posledních deseti zápasech totiž Energie zvítězila pouze dvakrát a z toho ještě jen jednou za tři body. Nepříznivé výsledky posledních kol se pochopitelně promítly do postavení Karlovarských v extraligové tabulce, kde v současnosti okupují s počtem 47 bodů osmou příčku.

Vzájemné zápasy

Z říjnového utkání vytěžila Boleslav jeden bod, kdy prohrála na samostatné nájezdy. Skóre otevřel v přesilovce Pabiška, jenže na jeho trefu našel odpověď z otočky zakončující Kumstát. Ani nájezd, který rozhodčí nařídili za faul na Divíška, ani několik přečíslení brankou neskončilo. O vítězi nerozhodlo ani prodloužení, musely přijít na řadu nájezdy. O tom, že bonusový bod zůstane ve Varech, rozhodl Košťál.

Diváci z celé republiky mohli díky televiznímu přenosu ze ŠKO-ENERGO Arény sledovat na české poměry nadprůměrně produktivní utkání 21. kola. Skóre se přehupovalo jako na houpačce, Karlovy Vary utlumily boleslavské nadšení po povedeném vstupu do utkání především v závěru první třetiny, kdy nastřílely čtyři branky a získaly tak vedení na svou stranu. Ve zbytku zápasu už ale dominovali Boleslavští, kteří si středečním utkáním krom tří důležitých bodů připsali také rekord v počtu nastřílených branek v extralize – zvítězili 9:5.

Sestavy z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Dej, Zatovič - Skladaný, Melenovský, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Kuběna

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Macháček, Chaloupka, Mikuš, Jindra, Marušák - Pabiška, Divíšek, Macho - Vrbata, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský, Barney

Statistiky

KV Arena | 28.12.2010 18:00

HC Energie Karlovy Vary 34. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 47 bodů umístění 14. místo, 15 bodů
102:99 skóre 81:95
7:0 (Brno) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
5:9 (Mladá Boleslav) nejvyšší prohra 2:10 (Č. Budějovice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 5
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
David Hruška 30 bodů (17+13) nejproduktivnější hráč Lukáš Pabiška 18 bodů (7+11)
David Hruška 17 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba 8 gólů
Lukáš Pech 18 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 12 asistencí
Jan Košťál +4 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +7
Petr Sailer -9 nejhorší hráč v +/- Miroslav Duben -8
Jakub Čutta 58 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 99 minut
Lukáš Mensator 91,38 %
Lukáš Sáblík 89,84 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,94%
Michal Valent 91,94 %
Lukáš Mensator 2,77
Lukáš Sáblík 3,52
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,75
Michal Valent 2,71
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav