BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér juniorů vysmekl hráčům poklonu. Hykovi prý A mužstvo odpírat nebude

9. 1. 2011
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Po zápase s Kladnem nemůže trenér Tomáš Potěšil počítat s dalším hráčem – Václavem Jankovským. V nabitém lednovém programu to tedy budou mít junioři velice těžké. Zatím nastálou situaci zvládají výborně. Navíc po seniorském mužstvu začíná pokukovat talentovaný Hyka, jenže Potěšil ho zatím pro zápasy Tipsport extraligy vinou hubeného kádru nemůže uvolnit. “Jak to bude možné – až dosáhneme jistoty dvanáctého místa v tabulce – bude k dispozici pro A tým,“ neklade ambicím svého svěřence žádné překážky.

“Obrovská poklona pro hráče, musím před nimi opravdu smeknout,“ začíná hodnocení zápasu s Kladnem trenér Potěšil. „Chybí nám šest útočníků ze základní sestavy, dnes přibyl další se zlomenou klíční kostí.“ Marodka juniorského týmu je opravdu nepříjemná. Po minulém utkání v Karlových Varech je mimo hru druhý nejlepší střelec ligy Radan Lenc, teď bude Boleslavi chybět i Václav Jankovský. Není tedy divu, že Tomáš Potěšil označil získané body za “zlaté“.

V podstatě do každého zápasu jdou junioři se třemi útoky, tedy devíti útočníky, jenže v poslední době dohrávají s osmi forvardy. Proto si Potěšil nemůže dovolit znovu pustit svého klíčového hráče Tomáše Hyku do A mužstva. “Jsem dohodnutý s Milošem Holaněm, že jak jen to bude možné – až dosáhneme jistoty dvanáctého místa v tabulce – bude Hyka k dispozici pro A tým. Sice to pro nás bude ztráta, ale byl by nesmysl ho neuvolnit.“ Tomáš Hyka poprvé do seniorské extraligy nahlédl 4. ledna v domácím zápase proti Vítkovicím, kde ho ve čtvrté formaci doplnili kamarádi Lenc s Belayem. Zahrál si i v dalším kole proti Slavii. “Proti Slavii stáhla Boleslav hru na tři útoky a v jednom z nich hrál Hyka, takže nechal sedět jiné zkušené hráče. Ale má to těžké. Kdyby nastoupil do mužstva, které šlape, možná by to pro něj bylo jednodušší,“ hodnotí kouč juniorů. Podle něj je účelem juniorské věkové kategorie připravovat hráče pro seniorskou ligu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav