BK MLADÁ BOLESLAV

Měli jsme na body, litoval porážky David Vrbata

30. 1. 2011
Autor: Lucie Štěrbová
P r a h a - Boleslav se z pražských Holešovic vrací bez bodu. Na ledě Sparty prohrála 2:4. Po fatální chybě jednoho ze sparťanských obránců dával druhou branku David Vrbata (na snímku). Ten ale nakonec zápas nedohrál. Rozhodčí ho ve 44. minutě poslal předčasně do kabiny. "Mrzelo mě to, ale ty emoce tam v zápase prostě jsou," vysvětloval po zápase.

Vyloučení Davida Vrbaty do konce zápasu navíc přišlo v ten nejméně vhodný okamžik. Sparta totiž chvíli předtím otočila skóre utkání na 3:2.

Vrbata si ale nejel stěžovat na právě inkasovanou branku. "Podle mého názoru tam byl faul ještě předtím, než rozhodčí písknul faul, který jsem tam měl udělat já. A pak jsem se ho na to jel zeptat, jestli to viděl nebo neviděl," vysvětloval už smířeně po zápase.

"Prostě se tam stala taková věc. Dal mi to do konce zápasu. Mrzelo mě to. Stál jsem tady pak v chodbě, viděl jsem na obrazovce, že jsme tam nějaké šance měli, ale žádné jsme nedali," litoval Vrbata.

"Emoce pracují. Kdyby v zápase žádné nebyly, tak ten hráč nemá na ledě co dělat. Někdy se to holt stane, teď už s tím nic neudělám. Jestli to budou trenéři nějak řešit? Možná zítra na tréninku, těžko říct."

Boleslav přitom dvakrát v zápase vedla, v první třetině byla jednoznačně aktivnější, Sparta ale pokaždé dokázala vyrovnat a po brance při hře bez brankáře Boleslavi nakonec utnula sérii tří proher a zvítězila 4:2. "Myslím, že zápas se pro nás vyvíjel hodně dobře. Dokonce si dovolím říct, že jsme byli lepším týmem a měli jsme víc šancí," líčil svoje pocity z utkání boleslavský útočník.

"Nemáme ale ani bod. Těžko se to pak hodnotí. Měli jsme jednoznačně dát nějaké góly ze všech těch šancí, které jsme měli, a bylo by to jinak," řekl s pokrčením ramen.

Boleslav se Spartou, se kterou se pravděpodobně potká i v play-out, prohrála potřetí v sezoně. "Sparta byla hratelná, to se tady v minulé sezóně vůbec nestávalo. Dneska jsme na nějaký bod měli," tvrdil Vrbata.

Aktuálně tak Boleslav na předposlední Kladno ztrácí šest bodů, ale David Vrbata je optimista. "Body stahujeme, jak se dá, a věřím, že do play-out půjdeme jen s minimálním rozdílem a Kladno přeskočíme," dodal.