BK MLADÁ BOLESLAV

Marek Schwarz: Předvedli jsme kvalitní výkon podpořený obrovskou touhou po vítězství

18. 2. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Poslední vteřiny utkání ubíhají. Pro hosty utíká sekunda za sekundou až nepochopitelně rychle, pro Mladou Boleslav se jejich dlouhá řada táhne hlemýždím tempem. Slavia vyhrává buly, Žižka napřahuje a...! Střela je sražena do rohu, už to bude dobré! Ruce boleslavských hokejistů vystřelily do vzduchu, stadion propuká v nefalšovanou euforii. Především zásluhou Marka Schwarze (na snímku) Boleslavští vyvrátili rčení, že s jednou vstřelenou brankou se nevyhrává. Ve velmi dobrém světle se ale blýskl celý tým.

Marku, první třetina pátečního utkání patřila k tomu nejlepšímu, co jsme od Mladé Boleslavi mohli letos vidět, souhlasíte?

Určitě, vycházelo nám všechno! Šli jsme do vedení, bezvadně bruslili, hráli do těla, dařila se kombinace. Takhle bysme měli hrát pořád...

V úvodu utkání to vypadalo, že mnoho práce mít nebudete. Slavia vás ohrožovala de facto jen v přesilových hrách. Pro brankáře složité chvilky, že?

Člověk si musí dávat pozor, aby ani na moment nepolevil v pozornosti. Naštěstí se nám dařilo, kluci soupeře perfektně pokrývali a když už ze mě něco vypadlo, Slavia nedostala šanci k dorážce.

V dalším průběhu utkání se ale Pražané zvedli a vy jste si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Nebezpečné byly především šance v závěru druhé třetiny...

Ano, obě situace byly složité. Proti střele Poletína to byl zákrok za hlavou, což není nikdy jednoduché. Jaškinův únik jsem se jen snažil ustát a on mě sám trefil přímo do prsou.

V dnešním utkání jste vychytal druhý shootout v sezóně, nakolik si ho ceníte? Nečekal jste přeci jen, že budete mít ke konci základní části čistých kont více?

Cením si ho jako každého jiného. Hlavně, že kluci na druhé straně dali alespoň ten jeden gól. Víte, já ty statistiky zase tolik nestuduju, můžete mít skvělá čísla a týmu se přesto nemusí dařit. Jediný směrodatný ukazatel, který hodlám sledovat, jsou body týmu.

Dnešní utkání bylo plné emocí. Na jedné straně byly vidět ty pozitivní na straně jediného úspěšného střelce Demela, na druhé straně ty ne až zase tolik veselé po vyloučení Štefanky. Pro Boleslav je určitě dobře, že má v týmu hráče, kteří dávají do hry tolik srdce, že?

Jednoznačně, o tom nemůže být pochyb. Právě v těhle situacích, ve kterých se nacházíme, jde o faktor, který rozhoduje zápasy. Tomáš, Juraj ale i ostatní předvedli kvalitní výkon podpořený obrovskou touhou po vítězství.

Nedělali jste si po zápase z Tomáše Demela legraci, aby si s těmi oslavami dával pozor? Svůj premiérový gól v boleslavském dresu prožíval opravdu divoce...

(smích) To bylo senzační. Ještě jsme o tom nemluvili, když jste to teď ale nakousl, nejspíš na to ještě v šatně přijde řeč. Alespoň vidíte, že do hry dáváme vše.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav