BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav už nemusí být poslední. Porazí Pardubice a v souboji na dálku také Kladno?

19. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Je to tu, základní část extraligového ročníku 2010/2011 je u svého konce a Bruslařský klub je předposlednímu Kladnu konečně na dostřel. Los však k Mladé Boleslavi není zrovna milosrdný, s Pardubicemi se Bruslaři vždycky tak trochu trápili. Na druhou stranu si ale z jejich ledu letos už dva body přivezli. Jak to dopadne tentokrát, zjistíme už v neděli 20. února. Úvodní buly padne v 18:10.

Aktuality

Pardubice rozhodně nezažily nejlepší začátek sezony, trápily je především domácí zápasy, ve kterých soupeře rozhodně nedrtily tolik jako například v minulém ročníku. Možná i právě díky tomu se podařilo odvést si dva body také Středočechům.

Suma sumárum se ale nakonec dá říct, že mají Pardubice jednu z nejlepších obran v extralize, a že se také díky výkonům gólmanů Svobody a Růžičky momentálně nachází na šesté pozici. Krom toho mají díky výhře Mladé Boleslavi nad Slavií jistotu automatického postupu do play-off. Mohou si jen polepšit.

Bruslařský klub v současnosti ztrácí na Kladno pouhé dva body a tudíž má šanci předběhnout svého rivala ještě před koncem základní části. Kapitán Tomáš Divíšek ale v základní části a play-out nevidí rozdíl: "Tohle neřešíme. Podstatné je, že na to, abychom předhonili Kladno, máme třináct zápasů."

Vzájemné zápasy

Už to vypadalo, že Boleslav získá historicky první vítězství za tři body proti Pardubicím, když po šťastných trefách Vrbaty a Boháče vedla v polovině poslední třetiny dva nula. Jenže domácí dokázali dvěma slepenými góly vyrovnat a nakonec z toho bylo velké drama. Prodloužení rozhodnutí nenabídlo a tak musely přijít na řadu nájezdy. V nich se blýskli Valent s Vrbatou a celek z města automobilů si tak odvezl dva body – 3:2sn.

Východočeši potvrdili úlohu favorita, která jim byla přiřknuta a celé utkání domácí nepustili do vedení. Ihned po úvodním vhazování šli hosté do vedení, vyrovnání zařídil po samostatném nájezdu Pabiška. Ještě do konce třetiny ale stihl utnout boleslavskou radost Bartek. O osudu utkání rozhodla druhá třetina a dvě slepené branky hostů, které se ukázali jako klíčové. V závěru se už Eaton spokojil s udržováním výsledku. Boleslav dokázala esteticky upravit skóre kuriózní trefou Divíška, více už toho ale nestihla – 2:4.

Třetí vzájemný zápas neskončil šťastně pro Bruslařský klub, přesto to byl pro diváky skvělý zápas. Boleslav začala proti Pardubicím dobře a už po pěti minutách vedla o tři branky. Vedení ale neudržela, hosté zvrátili zápas v přesilových hrách – 6:8.

Sestavy z posledního kola

HC Eaton Pardubice: Růžička – Drtina, Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Píša, Mocek – Kolář I, Koukal, Rákos – Somík, Radil, Bartek – Pineault, Špirko, Buchtele – Semorád, Kousal, Zohorna

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Marušák, Dudáš, Macháček – Pabiška, Divíšek, Nouza – Demel, Vrbata, Plodek – Boháč, Tvrdík, Hyka – Bahenský, Štefanka, Matějovský

Statistiky

ČEZ Arena Pardubice | 20.2.2011 18:10

HC Eaton Pardubice 52. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. místo, 85 bodů umístění 14. místo, 33 bodů
145:125 skóre 123:157
9:2 (Třinec) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
1:4 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 2:10 (České Budějovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 5
5 utkání bez inkasovaných gólů 3
Martin Bartek 49 bodů (19+30) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 29 bodů (16+13)
Martin Bartek 19 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 16 gólů
Martin Bartek 30 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 16 asistencí
Václav Kočí +16 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +6
Branislav Mezei -8 nejhorší hráč v +/- Juraj Štefanka -15
Branislav Mezei 114 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 119 minut
Martin Růžička 92,48 %
Adam Svoboda 91,65 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,26 %
Michal Valent 91,39 %
Martin Růžička 2,18
Adam Svoboda 2,50
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,89
Michal Valent 2,97
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav