BK MLADÁ BOLESLAV

V anketě Nejúspěšnější sportovec Mladoboleslavska 2010 uspěli Schwarz a bratři Vrbatové

9. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ve středu 9. března proběhlo v boleslavském Domě kultury slavnostní vyhlášení výsledků ankety Nejúspěšnější sportovec Mladoboleslavska 2010, kterou každoročně pořádá Boleslavský deník. Jako už tradičně nemohli chybět ani zástupci boleslavského hokeje – a tentokrát skutečně boleslavského v pravém slova smyslu, protože ocenění sbírali pouze zdejší rodáci. V kategorii krajánků opět obhájil své prvenství Radim Vrbata, za jednotlivce se prosadili Marek Schwarz a David Vrbata. Boleslavský brankář obsadil třetí příčku, známý exekutor nájezdů skončil čtvrtý.

Oproti loňskému ročníku si "A" tým Bruslařského klubu v kategorii kolektivů pohoršil. Zatímco před rokem obsadil druhou příčku, letos se do trojice vyhlašovaných týmů nevešel.

Za Radima Vrbatu, v současnosti bojujícího v NHL v dresu Phoenix Coyotes, převzal ocenění jeho bratr David. Nešlo přitom nenaťuknout hokejový prvek, jímž oba Vrbatové prosluli – samostatné nájezdy. "Život nám komplikuje televize," smál se útočník BK Mladá Boleslav. "Každý se dneska může podívat, jak a co děláme."

Mladší z bratrů pochopitelně neunikl dotazu ohledně návratu toho staršího zpátky do Čech. "Radim by pochopitelně ještě pár let rád zůstal v zámoří," informoval David. "Myslím, že ale můžu prozradit, že by se sem jednou rád vrátil. Nezbývá než věřit, že tu i za těch pár let ještě bude extraliga," nadhodil s nadějným úsměvem.

David Vrbata toho večera zamířil na pódium ještě jednou – to když si šel pro svou vlastní cenu za obsazení čtvrté příčky v kategorii jednotlivců. Po boku mu stanul Marek Schwarz, který se však už vešel "na bednu" a převzal pomyslnou bronzovou medaili. Boleslavský brankář si tak oproti minulému ročníku polepšil o tři pozice.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav