BK MLADÁ BOLESLAV

Miloš Holaň: Začíná nám příprava na baráž

20. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Teoretickou šanci ještě mají. Z pohledu čistě matematického je ve hře ještě dvanáct bodů, zatímco Boleslav jich po prohře s Kladnem ztrácí na předposlední místo devět. I když bychom asi měli říct spíše deset, protože na lepší postavení, co se vzájemných zápasů týče, Bruslařský klub rozhodně spoléhat nemůže. Zdají se vám šance na úspěch Boleslavi nereálné? Pak tak pravděpodobně činíte správně. Stejný názor má i lodivod mladoboleslavských hokejistů Miloš Holaň (na snímku).

Jiří Kopecký, asistent trenéra Tatíčka, měl po utkání úsměv na rtech. "Zápas se mi samozřejmě hodnotí dobře," započal své hodnocení. "Domácí nás hlavně v první třetině dostali pod obrovský tlak, přestříleli nás 16:3, což hovoří za vše. Podpořil nás gól, který jsme v úvodu s notnou dávkou štěstí dali. Pak sice Boleslav vyrovnala a pořád měla velký tlak, jenže nevyužila dvojnásobnou přesilovku a my si začali věřit, že by se s tím dalo něco udělat."

Kopecký na závěr prozradil, že taktika Kladna byla jasná – dostat už tak tlakem drcenou Boleslav pod tlak ještě větší. A to se podařilo. "Teď už bychom s tímhle náskokem museli být úplně hloupí, kdybychom si to už nepodrželi. Jsme šťastní, že si z Boleslavi vezeme tři body," uzavřel.

Miloš Holaň působil oproti svému protějšku podstatně znavenějším dojmem. "Je to obrovské zklamání, nezvládli jsme klíčový zápas. Neuvěřitelně nás trápí produktivita. Máme obrovský tlak, ale gól prostě nedáme," kroutil zoufale hlavou.

"Měli jsme tam přesilovku pět na tři, na ledě byli ti nezkušenější hráči, kteří by za to měli nést hlavní zodpovědnost. A netrefili se. Netrefil se nikdo. Ti hráči tady na to prostě nejsou," nebral si servítky. "Nemůžu klukům vytknout snahu, bojovnost, odhodlání. Ale tu hokejovost v sobě asi prostě nemáme," povzdychl si Holaň, načež ještě doplnil:

"Za každou chybu, kterou uděláme, tvrdě zaplatíme. Tedy gólem. Co víc k tomu říct. Začíná nám příprava na baráž."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav