BK MLADÁ BOLESLAV

Do Benátek přijede rozjíždějící se Hradec

2. 10. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Souboj dvou týmů, které dokráčely v uplynulém play-off první ligy do semifinále, bude k vidění na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou, kde boleslavští hokejisté našli dočasný azyl. Středočeši budou bojovat o další tři body do vyrovnané tabulky skupiny Západ s Hradcem. Zápas startuje ve středu 3. října v 17:30 a o jeho průběhu můžete být informováni prostřednictvím on-line přenosu.

Mladoboleslavským se proti hokejistům Hradce Králové v minulé sezoně nedařilo. Vždyť Středočeši si ve čtyřech vzájemných duelech nepřipsali ani bod!. Nejprve v rámci třetího kola ve Zlatopramen Aréně prohráli 1:4 (Jedinou branku domácích vstřelil v polovině zápasu Bauer), následně na ledě Východočechů 2:4 (Za Boleslav se trefili Gombár s Nouzou). Druhé vzájemné měření sil na domácím ledě skončilo prohrou 1:3 (Koláček) a stejný výsledek se zrodil také deset kol před koncem základní části, kdy se prosadil v boleslavských barvách pouze Sedlák.

Částečně své počínání Středočeši napravili v přípravě, kdy se s týmem vedeným Pavlem Pazourkem utkali dvakrát. V obou případech se o vítězi nerozhodlo. V úvodu srpna na malé hale v Mladé Boleslavi skončilo utkání plichtou 4:4 (Eiselt 2, Gajovský, Jindra – Kolář, Vondráček, Roubík, Lesák). O čtrnáct dní později, tentokrát ve východočeském městě, stačily branky Eiselta, Macháčka a Lukáče pouze na remízu 3:3.

Nyní už pojďme k současnosti. Hradci se hrubě nepovedl start do letošního ročníku první ligy. V úvodních třech kolech postupně prohrál s Havlíčkovým Brodem (2:3), v Kadani nevstřelil ani branku (0:3) a nováček z Vrchlabí pokořil zkušenějšího soupeře poměrem 3:1. Následně však Východočeši všechny tři zbývající zápasy vyhráli. Mimo jiné si vyšlápli na prozatímního lídra skupiny Západ. Chomutov na svém ledě porazili 4:1. Naposledy přivezli všechny body z Mostu. Na výhře 5:4 se hattrickem podílel Petr Domin, který je momentálně nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové. Nasbíral sedm bodů (5+2). Nutno připomenout, že na soupisce Východočechů figuruje jméno bývalé ikony mladoboleslavského klubu. Jiřímu Kadlecovi nebyla v létě prodloužena smlouva a zkušený útočník kývl na nabídku Hradce. Prozatím se v šesti soutěžních zápasech střelecky neprosadil. Na pět branek však přihrál.

Hradec Králové nastoupil proti Mostu v sestavě: Koutský - Toužimský, Lesák, Karlíček, Hendrich, Táborský, Klement, Pazdera, Kolář - Haluza, Domin, Kadlec - Starý, Koudelka, Vondráček - Klejna, Rákos, Zohorna - Šeda, Sakrajda, Suchý

Nahlédneme také pod pokličku BK Mladá Boleslav. Středočeši se díky výhře 3:0 ve Vrchlabí posunuli na druhou příčku skupiny Západ. Na ledě nováčka otevřel skóre už po čtyřech minutách Gombár. Ve třetí části hry pak zvýšili náskok Mazanec s Handlovským. Již druhé čisté konto udržel Filip Šindelář.

Mladá Boleslav nastoupila proti Vrchlabí v sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Kolafa, Lukáč, Mazanec, Všetečka - Mikulík, Nouza, Král, Gombár, Rumpel, Ivan, Eiselt, Handlovský, Rod, Gajovský, Gulaš, Sýkora, Vlk

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav