BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři posílají fanouškům vzkazy přímo z kabiny!

4. 4. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Jsme všichni jeden tým! Že toto heslo, které si vzal za vlastní Bruslařský klub, není jen pouhou frází, dokazují po fanoušcích i hráči a realizační tým. Navzdory extrémně náročnému tréninku se nenašel v boleslavském týmu jediný, kdo by odmítl udělat si na věrné publikum čas. Díky tomuto skvělému vztahu mezi hokejisty a diváky vám můžeme přinést tento unikátní projekt! Jestli snad někdo stále váháte, zda jít středočeský klub v baráži povzbudit (věříme, že nikdo takový tu není!), samotní hráči vám snad s rozhodováním pomohou.

Jako správný sportovní manažer dohlížel na nedělní tréninkovou jednotku Milan Hnilička. Bývalý výborný brankář měl pochopení pro strasti trénujících. Se světáckým úsměvem komentoval bolestný výraz Michala Valenta poté, co ztlumil tvrdou dělovku jednoho ze svých spoluhráčů. “To musíš chytat do košíčku!” glosoval za všeobecného veselí poskakování boleslavského gólmana. Ihned poté se věnoval vzkazu směrem k publiku. “Proč by měli fanoušci přijít? Hlavně podpořit naše kluky. Lidé tu jsou naprosto úžasní, táhnou nás dopředu celý rok, určitě nebudou chtít náš tým nyní nechat po tom všem na holičkách teď, když nám jde o život. Bez nich bychom byli o mnoho slabší.”

Otázce našeho redaktora se nevyhnula ani další osoba, která by měla mít velký podíl na usměrnění týmu správným směrem. Nový trenér Vladimír Jeřábek toho u boleslavského týmu zatím mnoho neprožil, o místních podmínkách má ale dostatek informací. A proč by podle něj měli lidé přijít podpořit Bruslaře? “V první řadě už jen proto, že je budeme potřebovat, nyní nám jde o všechno. Fanoušci dokáží s hráči udělat větší divy, než zmůže jakýkoliv psycholog,” prohlásil lodivod Bruslařského klubu.

Kapitán středočeského Tomáš Divíšek celku nehledal výmluvy pro situaci, ve které se tým po slibném začátku sezóny ocitl a bez okolků fanoušky ocenil. “Víme, že i když jsme dole, na jedno se spolehnout můžeme - na fanoušky. Za to, co letos předvedli, jak nám byli věrní, je řadím mezi nejlepší. A to sem hrál v Pardubicích a v Brně,” prohlásil rezolutně urostlý forvard.

Boleslavská stálice v brance a velký patriot Marek Schwarz už dvě úspěšné baráže vychytal, co vzkáže boleslavskému publiku před svou třetí? “Vzkázat jim mohu snad jen jedno. Ať jsou stále stejní jako nyní a my to pro ně zachráníme.”

Pro rodáka z města automobilů Davida Vrbatu je záchrana extraligové příšlušnosti úkolem z nejdůležitějších. “Strašně si vážíme podpory, kterou tu od publika máme. Pomozte nám tím, že vytvoříte parádní kulisu a společně zvítězíme.”

Původně liberecký útočník Jan Plodek si bere baráž stejně osobně, jako kdyby šlo o jeho kmenový klub. “Pro diváky mám jen jednu zprávu - uděláme vše, aby se v Mladé Boleslavi hrála extraliga i napřesrok.”

Slovenský zadák Peter Mikuš se letos musel přeorientovat z kontinentální ligy na českou extraligu. Jeho vzkaz mluví sám za sebe. “Budeme hrát srdcem, soupeři nedarujeme ani metr místa, ani minutku klidu. Nic nevypustíme, za žádných okolností se nevzdáme.”

Lukáš Pabiška nad vzkazem směrem na tribuny dlouho přemýšlel, nakonec ale jen pokýval hlavou. “Tady jsou slova zbytečná. Nic nevyjádří dostatečný dík, jaký by si ti fanoušci zasloužili. Můžu snad jen vyjádřit přání, ať nám svou přízeň zachovají.”

Hráč, o kterém v žádném případě nemůžete říkat, že do hry nedává srdce a emoce, to je Boris Žabka. ”Jsme si vědomi závažnosti situace. Máme motivaci navíc v podobě odpočtů, jsme připraveni nastoupit a zvítězit. Uděláme pro to všechno.”

Ani hbitý střelec Zdeněk Bahenský si nepřipouští jinou alternativu, než úspěch. “Nepochybuji, že za podpory fanoušků to vše společně dotáhneme do úspěšného konce,” prohlásil rezolutně muž s číslem dvaatřicet na zádech.

Bývalý německý reprezentant Jan Benda už v Boleslavi něco zažil a místní publikum zná velmi dobře navzdory tomu, že letos působí ve městě automobilů poměrně krátce. “Fanoušci tu už mají s baráží bohaté zkušenosti a nedovedu si představit, že by mohlo existovat něco, co by je dokázalo odradit. Věříme, že všichni dorazí a ještě vezmou nějaké kamarády s sebou. Motivovat navíc nepotřebují, určitě budou slyšet ještě víc než doteď sami o sobě.”

První sezóna v české extralize vůbec a průběh zatím není zrovna příjemný. Co říká na premiérový ročník Darrell Hay? “Musím fanouškům za celý rok strašně moc poděkovat. Působení tady v Boleslavi mě příjemně překvapilo, i když to zatím neprobíhá úplně nejlépe. Děkuji vám za všechno.”

Služebně nejstarší hráč Bruslařů Tomáš Nouza už zažil všechny vzestupy i pády. “Lidé vědí, že je potřebujeme, na ledě jsou pro nás nejen šestým, ale i sedmým a osmým hráčem. Fandí nám celou sezónu a play-out, víme, že budou fandit i nyní.”

Podobně pevně spjat s novodobou historií boleslavského klubu je i Daniel Boháč. “Není třeba dlouhých slov, vzkážu jen jedno - budeme se bít za vás!” prohlásil bojovně v play-out zastupující kapitán.

Smíšek a věrný parťák ve zbroji. Už jste jistě poznali, o kom je řeč. Michal Valent posílá vzkaz s nadhledem a úsměvem sobě vlastním. “Prosím fanoušky, aby zůstali s námi a drželi nám palce i nadále. Nejdůležitější je udržet si i v těžkých situacích pozitivní myšlení.”

Tomáš Demel rovněž nepatří k boleslavské sestavě dlouho, na oslavách jeho gólů je ale nepochybně vidět, že mu na středočeském celku záleží. “Budeme bojovat, co nám budou síly stačit. Diváci na tom budou určitě stejně,” prohlásila pevně boleslavská dvaadevadesátka.

Kmenově plzenští hráči Michal Tvrdík a Radek Matějovský našli společnou shodu. “Fanoušci jsou v těchto soubojích nesmírně důležití. Přijďte nás podpořit, potřebujeme vás,” hlásí západočeská dvojička současně hájící barvy Boleslavi.

Slovenský reprezentant Michal Macho většinu sezóny promarodil, o to více chce ale nyní v baráži pomoci zachránit extraligu. “Dáme do bojů o extraligu všechno, budeme potřebovat vaši podporu, abyste nám dodali sil.”

Finský zadák Esa Lehikoinen si letos vyzkoušel jak roli náhradníka, tak pevného stavebního kamene sestavy. Co vzkazuje tichý seveřan fanouškům Bruslařského klubu? “Vydáme ze sebe to nejlepší, co v nás je.”

Obránce sice malý vzrůstem, ale velký srdcem a bojovností. Houževnatý bek Petr Macháček má jasno. “V baráži rozhodují maličkosti, navzdory papírovým předpokladům. Věříme, že fanoušci překlopí misky vah na naši stranu.”

Díky tomu, že si ho Boleslav vytáhla z Vrchlabí, přičichl Petr Chaloupka k extraligovému hokeji a dokonce si připsal první trefu v nejvyšší soutěži. “Letos jsme neměli skončit poslední, je to smutné. Alespoň záchranu fanouškům dlužíme.”

Podobně je to i s Martinem Dudášem. Ten pojal vzkaz fanouškům evidentně po vzoru hry, kterou produkuje. “Nemůžeme koukat nalevo napravo, do soubojů půjdem po hlavě a neustoupíme,” zní bojovně naladěná slova urostlého obránce.

Už rozhodně nepatří na extraligových kluziští mezi nováčky, letošní sezóna však dokázala zaskočit i takového matadora, jakým je Juraj Štefanka. “Všichni ze sebe navzdory situaci dostaneme to nejlepší, bez ohledu na okolnosti. Nic jiného než úspěšná baráž pro nás nepřichází v úvahu.”

Nejzkušenější nakonec. Sezónu začal jako kapitán, za svou kariéru prošel mnoha evropskými soutěžemi. Jiří Marušák. “Fanoušci jsou naše opora. Stojí při nás, navzdory všem těm klackům, které nám napadaly pod nohy. Jejich věrnost si zaslouží obrovský dík. Stůjte při nás i nadále, na hřišti ze sebe vydáme všechno.”