BK MLADÁ BOLESLAV

Nastoupila jiná Boleslav, chválil své svěřence Vlado Hiadlovský

7. 4. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Druhé barážové utkání nabídlo domácím divákům daleko příjemnější podívanou než to první. Boleslavští zlepšili pohyb a nasazení, výsledkem čehož je vyrovnání série na 1:1. Není tedy divu, že asistent trenéra Bruslařů Vlado Hiadlovský (na snímku) měl pro své svěřence o mnoho méně kritických slov, než tomu bylo ve středu. Za hosty navštívil tiskovou konferenci lodivod Ústeckých Petr Rosol.

Jako první dostal právo hodnotit skončené utkání hlavní trenér Ústí nad Labem - Petr Rosol. "Očekávali jsme, že hra Boleslavi se oproti středečnímu utkání rapidně zlepší. Přesto se nám nepodařil vstup do zápasu podle našich představ a soupeř měl několik kvalitních šancí. Pokud by je Boleslavští proměnili, mohlo být de facto po zápase," vysekl poklonu domácímu celku trenér Ústeckých Lvů.

"Co nám dnes vůbec nevyšlo, to byla oslabení. Nechci říct, že nám Boleslav dala branky po nějakých secvičených signálech, spíše měla štěstí. Obzvláště ta druhá branka. Tam puk všelijak poskakoval a bohužel pro nás skončil v síti. Jako stěžejní okamžik zápasu bych viděl situaci, kdy po naší chybě Boleslav vstřelila třetí branku. Poté už jsme dokázali pouze korigovat a na nějaký zvrat už nezbyl čas," zakončil neveselé hodnocení Rosol.

To Vlado Hiadlovský zněl z pochopitelných důvodů veseleji, vítězství ale nepřeceňoval. "Udělali jsme první krok a po křečovitém výkonu z předešlého zápasu jsme předvedli hokej, který se musel divákům líbit. Svým způsobem u nás nastal obrat o 360 stupňů a nastoupila jiná Mladá Boleslav. To se odrazilo i ve výsledku, i když to bylo napínavé až do konce. Všichni jsme přesvědčeni, že jsme vítězným zápasem všem dokázali, že mladoboleslavský hokej chceme v extralize udržet," vyhodnotil vývoj utkání asistent boleslavského celku.

Padla také otázka, jakou změnu ve hře očekávají oba celky poté, co se zápasy přesunou na ústecký led. Petr Rosol zůstával, co se odpovědi týče, tajemný jako pověstný hrad v Karpatech. "Očekávám stejně vyrovnaná utkání, která budou rozhodovat maličkosti. Gólmani, produktivita v přesilových hrách, štěstí. Snad ode mě neočekáváte, že prozradím taktiku," usmíval se lišácky severočeský kouč.

To Vlado Hiadlovský na odpověď tolik skoupý nebyl. "Dokázali jsme si, že po prvním utkání s Ústím dokážeme hrát kvalitní hokej a že soupeř je k poražení. Budeme se chtít prezentovat stejně aktivní a tvrdou hrou, jako v tomto utkání.