BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata si byl jist, že rozhodčí branky uznají

11. 4. 2011
Autor: David Bohata
Ú s t í n. L. – Jednou z postav, která se při třetím barážovém utkání podepsala pod výhru Boleslavi, byl také David Vrbata (na snímku). V první třetině dokázal beze zbytku využít soupeřovu chybu a chladnokrevně překonal ústeckého brankáře. Jeho branka byla “jen“ první z mnoha, které vedly k cennému vítězství. Ty poslední dvě museli přezkoumávat videorozhodčí. “Byly to jasné góly,“ říká Vrbata rozhodně o šťastných trefách svého parťáka Boháče.

Davide, splnili jste si cíl alespoň jednoho vítězství na ledě soupeře, jaké jsou vaše pocity z třetího barážového dramatu?

Byl to strašně těžký zápas, celou dobu jsme dotahovali vedení Ústí. Jsme spokojeni, bylo to hodně vybojované vítězství. Teď se musíme připravit na další duel a snažit se něco uhrát i v něm.

Jak jste říkal, celou dobu jste tahali za kratší konec a museli dotahovat. Stálo vás to hodně sil?

Samozřejmě, tyhle zápasy stojí hodně sil. Každá baráž je jak psychicky, tak fyzicky hodně náročná. Ale když se vyhraje, regenerace je pak o sto procent lepší.

V zápase jste měli několik okamžiků, kdy jste se ve vlastní přesilovce v podstatě nedostali do útočného pásma, zvláště pak v té dvojnásobné. Bylo to kvalitou obrany soupeře nebo jste si se spoluhráči nerozuměli?

Na začátku třetí třetiny jsme měli minutu přesilovky pět na tři, kde jsme puk pořádně nedostali do třetiny. To byla moje chyba, že jsem ho tam nezavezl – od toho se pak ta přesilovka odvíjela. Tato chyba jde na můj vrub. Jsem rád, že jsme se nakonec zvedli a vyhráli.

K vašemu povedenému gólu: Asi jste si chtěl počkat, až půjde brankář na led, že? A dočkal jste se.

Bylo to vidět. Předcházela tomu špatná přihrávka jejich obránce. Měl jsem pak čas vybruslit před bránu. Čekal jsem, že se se mnou bude gólman přesouvat. Pak se to podařilo zakončit.

Další zápas už by mohl být z vaší strany méně nervózní. Splnili jste si to, s čím jste do Ústí jeli.

Myslím, že každý zápas bude stejně nervózní. Byla tu výborná atmosféra, přijelo i hodně lidí od nás. Ústí hraje výborně, nedá svoji kůži lacino.

Byli jste si jistí regulérností svých gólů, které museli zkoumat videorozhodčí? Alespoň ten z prodloužení vypadal celkem jednoznačně...

Nebylo o čem pochybovat. Tohle není žádné úmyslné kopnutí nohou. Je to čistě náhoda, že se to tam nějak odrazí. I Daniel Boháč, kterého ten puk trefil, říkal jednoznačně, že se ho nesnažil kopnout. Myslím si, že to byly jednoznačné góly.

Děkujeme za rozhovor.