BK MLADÁ BOLESLAV

První mečbol! Boleslav chce baráž ukončit před vlastními diváky

12. 4. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Díky dvěma výhrám na ledě Ústeckých Lvů chybí mladoboleslavským hokejistům k záchraně už jen jeden jediný úspěch. O posledním kroku se zpravidla praví, že je nejtěžší, Středočeši ale budou chtít nepochybně udělat vše pro to, aby se už Ústí nedostalo zpátky do hry. Přijďte jim ve středu 13. dubna v jejich úsilí pomoci a vybojujme společně pro Mladou Boleslav další ročník extraligy! Úvodní buly padne v 17:30, Česká televize začne zápas vysílat od 18:30.

Kapitán Ústeckých Lvů Jan Klobouček po třetí prohře v řadě vysekl na adresu Mladé Boleslavi určitou poklonu. Zatímco Středočeši sami své výkony často až degradují a odvolávají se hlavně na štěstí, lodivod Severočechů to tak neviděl: "Jen o štěstí to nebude. Zkrátka jezdí do branky, jdou na doraz do brankoviště a trefí je to. Jdou tomu štěstíčku naproti. Nahodí puk, jen tak to hodí před branku, pak to tam nějak dokopají. Takové bývá play-off," prohlásil pro klubový web.

Čím potěšil čtenáře z Mladé Boleslavi už podstatně méně, je prohlášení, že Bruslařský klub údajně nemá žádné fanoušky: "Je jedno, jestli se nyní hraje v Boleslavi nebo ne. Oni stejně žádné fanoušky nemají." I s přihlédnutím ke skutečnosti, že po třetí prohře v řadě asi musel cítit pořádně roztrpčení, se teď může každý boleslavský fanda cítit rovněž roztrpčen. Co s tím? Dokázat jemu i celému Ústí nad Labem, že to není pravda a přijít na tribuny v co nejhojnějším počtu!

"Jsme blízko, ale nechci nic předbíhat. Ten – možná! – poslední zápas bude strašně těžký," krotil na druhé straně nadšení opora boleslavských hokejistů Marek Schwarz. "Nicméně kluci se vzadu snaží jezdit jako fretky, spoustu věcí mi tak usnadňují. Pokud tohle tempo dokážeme udržet, tak to snad zvládneme," prohlásil.

"Krom toho teď máme i hlavy mnohem výš. Radši ani nebudu pátrat po tom, jestli jsme letos vůbec třikrát za sebou vyhráli," povzdychl si, nicméně na rtech mu pohrával úsměv. "Do karet nám navíc zahrálo i štěstíčko. Třeba si to vybíráme za všechno to předtím… Nezbývá než doufat, že u nás ještě chvilku vydrží."