BK MLADÁ BOLESLAV

Že nemáme fanoušky? Naopak, jsou skvělí, přesvědčuje Marek Schwarz

13. 4. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Tentokrát nemohl střelám odolávat věčně, zvlášť když ho spoluhráči ve druhé polovině zápasu svým výkonem nepodpořili. Brankář Marek Schwarz (na snímku) i přesto nepochybuje, že poslední krok Bruslaři zvládnou. "V Ústí jsme dvakrát vyhráli, tak si věříme." Odmítl i ústeckou kritiku boleslavských fanoušků.

Co rozhodlo o tom, že Boleslav neproměnila první mečbol?

Rozhodlo to, že jsme dokázali hrát jen první třetinu a od druhé třetiny jsme totálně přestali hrát. Ústí začalo bruslit, bylo všude dříve než my a už jsme se k ničemu nedostali.

Z tribuny to však vypadalo, že za všechny dosavadní zápasy hrála Boleslav možná nejlepší hokej.

Jo?! Tak to já si teda nemyslím. Kdyby to byla první třetina, tak to bych souhlasil, ale od druhé třetiny nám nevycházelo nic.

Při prvním inkasovaném gólu jste u rozhodčích něco reklamoval, o co šlo?

Vjel mi do zad hráč v momentě, kdy jsem se natahoval po puku. Nemohl jsem ho proto chytit. Budu se na to muset podívat na videu, jestli ho na mě natlačil spoluhráč nebo jak to přesně bylo.

V pátek jedete znovu do Ústí. Dá se tam vyhrát i potřetí?

Vyhrát se dá všude. Když budeme hrát jako tu dnešní první třetinu, určitě by to šlo.

Závěr zápasu byl dost nervózní.

Samozřejmě jsme chtěli soupeři ukázat, že to v příštím zápase nebudou mít jednoduché. Ten důraz nám ve druhé třetině chyběl.

Hostující kapitán Klobouček prohlásil, že Boleslav nemá fanoušky. Dostalo se to k vám?

My máme fanoušky výborný! Je to jejich hecování. Sem lidi chodí. I kotel máme skvělý, jezdí i do Ústí a je tam slyšet. Budeme jedině rádi, když nás znovu pojedou podpořit.

Ústecký trenér Petr Rosol se zase nechal slyšet, že Boleslav přiznává, že je Ústí lepší proto, aby ho ukolébala.

V ústeckých zápasech jsme měli spíše štěstí, které nám teď chybělo, co si budeme povídat. Prostě jsme tam měli kliku a napadalo nám tam všechno.

Může s vámi prohra nějak zamávat?

To si nemyslím. Máme na rozhodnutí ještě dva zápasy, stále máme náskok. Není důvod to prodlužovat, v Ústí musíme zabrat a vyhrát.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav