BK MLADÁ BOLESLAV

Podle Jakuba Čutty je play-off reálným cílem

31. 7. 2011
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Do Bruslařského klubu před novou sezónou zamířilo osm nových akvizic. Mezi nimi bychom našli hráče, kteří se v minulosti objevili v národním dresu. Právě k těm se řadí urostlý obránce Jakub Čutta (na smínku), přišed do města automobilů z Karlových Varů, se kterými před třemi lety dokázal získat mistrovský titul. Extraligový úspěch však odvál čas a Jakub Čutta nyní vyhlíží úspěch v Mladé Boleslavi.

Co vás po třech letech strávených v Karlových Varech přivádí zrovna do Boleslavi? Měl jste nabídky i od jiných klubů?

Měl. Po zvážení s rodinou jsem se rozhodl jít sem, a protože bydlím nedaleko v Liberci, jsem za nabídku Boleslavi rád. Vary mě mimo jiné dostaly do situace, kdy mi nezbývalo nic jiného, než odejít.

Jak byste zhodnotil tři sezóny ve svém někdejším klubu?

Jedině kladně. Ty tři roky strávené ve Varech byly ozdobené titulem, takže na Vary vzpomínám v dobrém a rád bych všem, co nám pomáhali, poděkoval. Situace se ale po sezóně vyvinula tak, že jsme neměli stejný pohled na věc a tak jsem odešel do Boleslavi.

Přicházíte do klubu, který je zvyklý hrát play-out. Myslíte si, že má nyní toto mužstvo potenciál pro play-off?

Určitě. Je tady výborná parta a je cítit, že každý z nás chce dokázat, že Boleslav nepatří do baráže. Upřímně si myslím, že předkolo play-off je pro nás reálný cíl, kde se může stát cokoliv. K tomu musíme hrát bojovný hokej s dobrým bruslením a nasazením. Budeme muset hrát co nejlépe, pak se uvidí.

I vzhledem k vaší postavě, vy jste spíše defensivní typ obránce, neprosazujete se moc v kanadském bodování. Budete v týmu působit spíše jako jakýsi "bourač"?

U nás v týmu je více vysokých obránců a i příchozí Baldwin má robustní postavu, takže musíme vyčistit prostor před brankou, ať kluci v bráně dobře vidí střely a mají klid na chytání. Myslím si, že hra do těla se netýka jen vyšších hráčů – ránu umí dát každý.

Nebojíte se na ledě zapojit do šarvátky?

Nebojím. To je úplně normální, jednou ránu dáte, jednou dostanete. Šarvátky patří k hokeji a já s tím nemám problém. Jsme tým a musíme držet pospolu.

Děkujeme za rozhovor.