BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští hokejisté míří k dalšímu přípravnému utkání do Hradce Králové

11. 8. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Opravdu napjatý program si Bruslaři nachystali na poslední dny. Na východě Čech odehrají čtvrté utkání v devíti dnech. Soupeřem jim pro sehrávání a navykání na zápasové tempo bude prvoligový HC VCES Hradec Králové. Východočeši jsou tradičním soupeřem Mladé Boleslavi pro přípravná utkání, oba celky tedy vědí, co od sebe mají čekat. Úvodní buly utkání padne ve čtvrtek 11. srpna od 16:00.

V souvislosti s Hradcem Králové se původně mluvilo o ambiciózním projektu, který počítal s vpádem českého týmu do KHL. Na východě Čech měl působit v současné chvíli se na první sezónu připravující HC Lev, který svůj úmysl v České republice nakonec neprosadil a přesunul se do slovenského Popradu.

Východočeši se v letošní přípravě dočkali alespoň náplasti v podobě utkání s jedním z předních týmů kontinentální ligy SKA Petrohrad. V dresu ruského velkoklubu nastupují i čeští reprezentanti Štěpánek a Průcha, nebo třeba ruský zlobr Artyukhin. Hradec Králové se držel proti bohatému velkoklubu, který lákal i Jaromíra Jágra, poměrně hrdinně a nakonec podlehl svému soupeři 0:2.

Zbytek přípravných utkání Východočechů se nesl v duchu porážek. Hradec prohrál postupně s Benátkami, Pardubicemi a Olomoucí, kterou před sezónou posílil Jiří Dopita. Na své první vítězství tedy tradiční prvoligový účastník zatím čeká.

Poté, co Hradec Králové oslabil o Jaroslava Roubíka, který posílil pro play-off a následnou baráž Ústí nad Labem, potřebovali Hradečtí zalepit velkou díru v prvním útoku, která po jeho odchodu vznikla. Náhradou má být Michal Tvrdík, který ještě minulou sezónu zachraňoval extraligovou příslušnost právě Mladé Boleslavi.

Na hostování přišel z města automobilů Václav Čížek, z končícího Vrchlabí Ladislav Kubeš. V klubu už dlouho působí kdysi klíčový hráč Bruslařského klubu a dnes již čtyřicetiletý Jiří Kadlec.

Sestava HC VCES Hradec Králové v posledním utkání: Čech – Čížek, Vágner, Lesák, Karlíček, Čáp, Hendrich, Klement, Karlík – Jindřich, Tvrdík, Kadlec – Budínský, Březina, Bláha – Kubeš, Valášek, Kubica – Macháň

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním utkání: Valent – Čutta, Marušák, Chaloupka, Žabka, Rýgl, Jindra, Dudáš, Baldwin – Tomas, Výborný, Balaštík – Pabiška, Vrbata, Tománek – Hrdel, Bahenský, Mikulík – Loskot, Lenc, Jiránek