BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub čeká další přípravné utkání, představí se na ledě Litvínova

17. 8. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Dlouhých sedm dní měli Bruslaři na kompletní regeneraci po hektickém období, kdy tým z města automobilů absolvoval v krátkém sledu hned čtyři zápasy. Po těsných prohrách s Plzní a Spartou se Středočeši budou ucházet o první vítězné utkání proti extraligovému soupeři na ledě HC VERVA Litvínov. Přípravný zápas se odehraje na Zimním stadionu Ivana Hlinky ve čtvrtek 18. srpna od 17:30.

Litvínovští se nespokojili pouze s tradičními personálními změnami, které většinu klubů o letní pauze provázejí, ale sáhli rovnou po změně obchodního názvu klubu včetně loga, platné od 10. srpna 2011. Nyní je klub znám jako HC VERVA Litvínov. K předchozí změně došlo v roce 2009 poté, co tehdejší HC Litvínov přijal do názvu jméno hlavního sponzora, společnosti Benzina.

Čtvrteční soupeř Bruslařského klubu byl, co se do počtu přípravných utkání týče, o něco produktivnější. Litvínov stihl odehrát již sedm zápasů, z toho čtyři na turnaji ve švýcarském Le Sentier, kde Severočeši obsadili čtvrté místo z celkových šesti účastníků. Soupeřem jim byl například účastník kontinentální ligy Dynamo Minsk (BLR), nebo HC Lugano (SUI), kde působí český legionář Jaroslav Bednář.

Poslední z přípravných utkání sehrála Verva na ledě prvoligového Chomutova, kde domácím Pirátům nachystala první porážku v nové aréně. Chomutov podlehl v severočeském derby Litvínovu výsledkem 3:6. Extraligový celek tak zároveň uctil při sedmém výročí tragického úmrtí památku slavného litvínovského odchovance a velké osobnosti českého hokeje Ivana Hlinky.

Co se přestupového trhu týče, na severu Čech měli plné ruce práce. Kariéru ukončil kapitán týmu Roman Vopat, do TPS Turku (podobně jako boleslavský Marek Schwarz, pozn. red.) zamířil Jakub Černý. Sparta mohla vítat novou posilu v podobě Petera Jánského, v neposladní řadě odešel na hostování právě do města automobilů gólman Jaroslav Hübl.

Žluto-černý dres naopak přetáhl přes hlavu slovenský útočník Martin Hujsa, natrvalo se do Litvínova přesunul fantom loňského play-off Martin Volke. Verva přivedla ze slovenských Košic i kladenského odchovance Martina Frolíka, pochytit extraligovou formu a zkušenosti se budou pokoušet z Ústí nad Labem hostující Hanzl a Pojkar.

Sestava HC Verva Litvínov v posledním utkání: Nechvátal – Brejčák, Skuhrovec – Kubát, Havelka – Jareš, Hora – Pojkar, Kousalík – Kubinčák, Hübl, Lukeš – Majdan, Hanzl, Gerhát – Frolík, Hujsa, Bojer – Zavřel, Rindoš, Smolka

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním utkání: Hübl - Čutta, Žabka, Rýgl, Dudáš, Baldwin, Jindra, Marušák, Chaloupka - Tomas, Bahenský, Mikulík, Tománek, Balaštík, Vrbata, Loskot, Hrdel, Jiránek, Lenc, Výborný, Pabiška