BK MLADÁ BOLESLAV

Zvítězíme nad Rebely alespoň na druhý pokus?

7. 10. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - První liga má hodně pestrý program. Po sobotním devátém kole se hrají následující zápasy již v pondělí 8.10. Boleslavští půjdou do utkání s Havlíčkovým Brodem s jednoznačným cílem získat do tabulky další tři body. Duel startuje na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou v 17:30.

Rebelové se po devíti odehraných kolech drží v tabulce skupiny Západ na čtvrtém místě. Dokázali čtyřikrát vyhrát v normální hrací době a jednou se radovali po samostatných nájezdech. Na penalty zvítězili právě nad Mladou Boleslaví, která v Kotlině přišla o vítězství v poslední minutě. Nakonec prohrála 4:5. Útěchou mohl být snad jedině získaný bodík. Nerudu v bráně Havlíčkobrodských pokořil dvakrát Handlovský a po jednom gólu přidali Ivan s Nouzou.

Nejproduktivnějším hráčem Rebelů a celé skupiny Západ je čtrnáctibodový útočník Vladislav Kubeš (3+11). Havlíčkův Brod hodně spoléhá také na služby dalšího forvarda Daniela Hodka, který v devíti zápasech nasbíral 11 bodů (5+6). Mimo jiné také popravil Mladou Boleslav, když ve vzájemném utkání 47 vteřin před koncem normální hrací doby vyrovnal a posléze také proměnil rozhodující nájezd. Mezi obránci vyčnívá exboleslavský Michael Vyhlídal, kterého si zdejší fanoušci pamatují ze sezony 2005/2006. Zajímavostí je, že si v minulém ročníku v dresu brněnské Komety připsal během 52 zápasů pouze sedm kanadských bodů, ale jeden gól a šest přihrávek zaznamenal letos v devíti zápasech! Věřme tedy, že se jeho produktivita zastaví alespoň pro nejbližší utkání.

Momentální forma Rebelů není nikterak oslnivá. Poslední tři utkání totiž prohráli. Na druhou stranu si nelze nevšimnout, že se střetli s vedoucím Chomutovem a ožívajícím Hradcem Králové. Právě s Východočechy se utkali v sobotu v Kotlině a podlehli jim 1:2. Na góly Vondráčka a Haluzy dokázal odpovědět pouze Dušátko.

Havlíčkův Brod nastoupil proti Hradci Králové v sestavě: Neruda -Vyhlídal, Jelínek, Kadlec, Šulc, Staněk, Borůvka - Kubeš,Malát, Holec - Hodek, Čermák, Varga - Endál, Dušátko, Kreuzer - Borovanský, Třetina, Sklenář - Ondráček, Němec.

Neporanitelnost Mladé Boleslavi v normální hrací době se protáhla o další zápas. Tým vedený Janem Votrubou zamířil do Berouna a přestože jeho svěřenci prohrávali po úvodní třetině 0:2, skóre dokázali obrátit ve svůj prospěch po brankách Roda, Nouzy a Jindry. Středočeši se dál drží s dvoubodovým odstupem za prvním Chomutovem, ale mají jeden zápas k dobru.

Mladá Boleslav nastoupila proti Berounu v sestavě: Šindelář – Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer – Rumpel, Ivan, Eiselt – Nouza, Král, Gombár – Handlovský, Rod, Gajovský – Sedlák, Sýkora, Mikulík.