BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav podruhé v přípravě narazí na Benátky, tentokrát na hřišti soupeře

29. 8. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Letní příprava neúprosně vrcholí, Bruslařský klub čekají poslední tři duely. Dvě závěrečná utkání sehraje Boleslav doma, naposledy ven vyrazí v úterý 30. srpna k regionálnímu derby na led HC Benátky nad Jizerou. Jak už název článku napovídá, půjde již o druhé střetnutí, které mezi sebou oba soupeři za účelem vyladění formy letos svedou. Úvodní buly utkání padne na benáteckém zimním stadionu v 18:00.

Úterní soupeř Mladé Boleslavi zažívá, co se přípravných utkání týče, dvě zcela rozdílná období. Zatímco první čtyři utkání Benátky absolvovaly bez prohry, zbylá tři utkání nepoznaly chuť vítězství, tolik potřebný všelék na morálku týmu. Naposledy odjížděli spokojenější zpět do Berouna prvoligoví Medvědi poté, co jim k výhře na ledě Benátek stačila jedna jediná trefa. Domácím se skórovat nepodařilo.

Co se kádru týče, v benáteckém dresu působí oproti předchozím létům pouze jeden hokejista s významnější boleslavskou minulostí. Není divu, poté co Benátky daly přednost spolupráci s extraligovými Bílými Tygry Liberec.

Dvacetiletý Lukáš Krejčík působil čtyři roky v boleslavské juniorce a jako pozdější kapitán mládežnického týmu se podílel na úspěšných sezónách. Díky svým výkonům si dokonce řekl o šanci v hlavním mužstvu, ve čtyřech zápasech, kdy sbíral zkušenosti spíše po minutách, nebodoval.

Bude to přesně týden, co oba soupeři změřili síly v boleslavské ŠKO-ENERGO Aréně. Úspěšnější byla Mladá Boleslav, ani Benátky ale rozhodně neodehrály špatné utkání a proti zkušenějšímu extraligovému soupeři nijak nepropadly.

Utkání místy lehce ovlivnila protivně se převalující mlha, přesto o pohledné hokejové akce nebyla nouze. Nejvíce se na vítězství boleslavských v poměru 6:3 podílel Roman Tománek, který v utkání zaznamenal dvě branky. Poprvé se v boleslavském dresu trefil i nový kapitán Bruslařského klubu David Výborný.

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním přípravném utkání: Valent - Čutta, Beňovič, Rýgl, Dudáš, Baldwin, Jindra, Marušák, Chaloupka - Tomas, Bahenský, Mikulík, Tománek, Balaštík, Vrbata, Loskot, Hrdel, Jiránek, Lenc, Výborný, Plodek

Sestava HC Benátky nad Jizerou v posledním přípravném utkání: Nedvídek - Kajínek, Ulrych, Vála, Niko, Vitásek, Říha, Hobza, Pabiška - Jánošík, Klimt, Weiss, Kopic, Kellner, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Jonák, Kouřil, Skalický

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav