BK MLADÁ BOLESLAV

První zářijový den bude patřit hokeji, Bruslaře přijede prověřit Litvínov

31. 8. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Již podruhé se boleslavští hokejisté v rámci přípravných utkání střetnou s týmem ze severu Čech. HC VERVA Litvínov se, co se množství zápasu týče, poměrně činí a překvapivě se jim po odchodu opor Jánského, Černého a nebo třeba Hübla vzhledem k náročnosti soupeřů daří. Právě pro posledního jmenovaného může jít o pikantní zápas, jelikož vyměnil litvínovský dres právě za ten boleslavský. Utkání bude zahájeno ve čtvrtek 1. září od 17:30.

Litvínovská VERVA odehrála v letošní přípravě dvanáct utkání s vyrovnanou bilancí šest vítězství a šest proher. Nejcennějším skalpem bylo podle všeho vítězství nad švýcarským Luganem na mezinárodním turnaji v Le Sentier.

Nejproduktivnějšími hráči Severočechů asi nikoho nepřekvapí. Viktor Hübl nasbíral v jedenácti utkáních 14 kanadských bodů (6+8), František Lukeš si připsal při stejném počtu odehraných zápasů jen o bod méně (4+9). Další dvě pozice v žebříčku produktivity zaujaly nové posily Frolík (5+5) a Hujsa (3+7).

První střetnutí čtvrtečních soupeřů se odehrálo na Zimním stadionu Ivana Hlinky a lépe ji zvládli domácí, přestože osm minut před koncem utkání ještě prohrávali o jednu branku. Tu vsítil Roman Tomas až v závěru posledního dějství, Litvínov se ale stačil vzchopit.

Radimem Skuhrovcem vyrovnal a následně po dohodě obou celků se rozhodovalo v nájezdech. V nich už dominovali domácí a dokonali obrat ve svůj prospěch. Vítěznou branku si připsal Pavel Smolka.

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním utkání: Valent - Beňovič, Rýgl, Dudáš, Baldwin, Jindra, Žabka, Chaloupka - Tomas, Bahenský, Tománek, Lenc, Plodek, Vrbata, Loskot, Koudela, Jiránek, L. Pabiška

Sestava HC VERVA Litvínov v posledním utkání: Volke – Kroupa, Kubát - Gula, Skuhrovec - Pojkar, Stříteský - Černošek, Kousalík - Kubinčák, Hübl, Lukeš - Majdan, Hanzl, Gerhát - Frolík, Hujsa, Jenáček - Bojer, Heinisch, Maxa