BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér Vidner byl po zápase s Pardubicemi spokojený

11. 9. 2011
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Po skončení utkání, v němž starší dorostenci vybojovali proti Pardubicím své první ligové vítězství v této sezóně, se k zápasu vyjádřil trenér Jan Vidner. Tématem hovoru byl výkon brankáře Nikity Kalašnikova, některé situace ze zápasu, obrana i přechod do útoku. Na konci rozhovoru trenér probíral i možná úskalí letošní sezóny plynoucí z organizace extraligy staršího dorostu.

Pane trenére, první výhra v sezóně za tři body. Jaké máte dojmy z utkání?

Jak jsem říkal před zápasem, tak zázraky se dějí. Výhru jsme nečekali a já musím pochválit kluky za bojovnost. Pokud my do toho tu bojovnost nedáme, tak jsme v háji jak Baťa s dřevákama. Dá se říct, že to, jak jsme zápas ubojovali, rozhodlo.

Co říkáte na výkon brankáře Kalašnikova, který několikrát vychytal soupeřovy šance?

Několikrát nás samozřejmě zachránil, ale někdy nám i opravdu zatrnulo, když si málem dal vlastního gól, jak mu ten puk padal. A taky je občas problém ve ztrátě koncentrace. Nedá se říct, že chytal výborně. Chytal normálně, se základními zákroky neměl problémy, ale v některých situacích nám stydla krev v žilách.

Jak to momentálně s brankáři vypadá?

Zatím jsme gólmany točili, protože ještě nemáme určenou jedničku. V Písku se vystřídali už po půlce zápasu za stavu 3:0. Tam začínal Slovák Maxmilián Bača a dneska dostal příležitost Nikita Kalašnikov.

Moje další otázka směřuje k čtvrté brance Boleslavi, kterou rozhodčí neuznal. Viděl jste tu situaci?

Tak samozřejmě bych si přál, aby to gól byl, že ano. Ale myslím, že to byl přesně ten samý případ jako při jejich prvním gólu, jak natlačili našeho hráče na gólmana s pukem a ten skončil v síti. Jim to uznal, nám ne, ale rozhodčí se nejspíš rozhodnul správně. I když nás pak zarazilo, jestli je v pravidlech, že když gólman dřív posune bránu, než puk překročí čáru, zda se má pak vhazovat ve středním pásmu.

Překvapilo vás, že vaši svěřenci celkem dobře dokázali bránit modrou čáru?

Na to může existovat tisíc názorů. V poslední třetině jsme vlastně vedli 3:2 a zaměřit se na útok musely Pardubice, takže puk byl převážně na jejich holích. A z naší strany to bylo zejména o bruslení. Zápas máme natočený na videu, takže provedeme i nějakou analýzu.

Občas se vaši hráči snadno dostávali do útočné třetiny. I proto, že je třeba málokdy soupeřova obrana načapala v ofsajdu, zatímco soupeř to měl naopak. Proč to podle vás tak vypadalo?

Protože se snažili překročit modrou čáru a my se jí snažili v uvozovkách držet. U nás ten přechod do útočné třetiny byl dost individuální. Cílem bylo v uvozovkách přejet za červenou čáru a vjet jednoduše a rychle do soupeřovy třetiny, protože tam se už musí točit soupeřovi beci, kteří jsou v tu chvíli dezorientovaní, takže pak z toho máme výhodu. Ale opravdu málokdy se nám to podaří úspěšně dotáhnout, protože kluci chtějí nastřelit nebo většinou zakončit individuálně. Když ještě děláme kličky před střelbou, stihnou se ještě stáhnout dva soupeřovi beci a vracející se útočník, takže pak nakonec jdeme do tří bránících hráčů. To se nám také několikrát stalo, určitě jste to viděli.

Každopádně tři body z dneška jsou cenné. V konečném zúčtování se budou hodit. Správně?

Kéž by, kéž by. Systém je nastavený následovně: Nevím jestli víte, že pokud získáme body se soupeři, co budou na konci v tabulce v první čtyřce, tak pokud tam nebudeme i my, nebudou se výsledky s těmito soupeři v dalším průběhu soutěže počítat.

Na to jste ale doplatili i v minulé sezóně, že?

No, to byla hlavně administrativní chyba. Protože jsme si nepohlídali tresty hráčů, tak se nám odečetly dva body, které pak rozhodly, že jsme se o bod nedostali do play-off.

Gratuluji ke třem bodům a přeji mnoho úspěchů a hlavně co nejvíce bodů se sousedy v tabulce.

To bude nejdůležitější.

Děkuji za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav