BK MLADÁ BOLESLAV

Ročník 2011/2012 startuje! Bruslaři přivítají Zlín

17. 9. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Těkavé chování. Nervózní mávání nad hlavou vším, co alespoň vzdáleně připomíná klubové šály. Nekontrolovatelné nutkání tleskat a nenadálé výkřiky povzbudivých hesel. Pokud i vy trpíte těmito příznaky, můžete si oddechnout. Už v neděli 18. září totiž startuje nový ročník Tipsport extraligy! I vy můžete být u toho a dát průchod všem výše zmíněným nutkavým potřebám. Na ledě ŠKO-ENERGO Arény se představí v pozici hostujícího týmu moravský PSG Zlín. Úvodní vhazování padne poněkud netradičně už v 15:10. Navíc chystá Škoda Auto pro diváky prvního utkání nového ročníku tipovací soutěž, více informací získáte zde.

Aktuality

Zlínští odehráli v přípravě deset utkání, mezi největší úspěchy patří výhra 5:0 nad slovenskou Nitrou, nebo např. skalp úřadujícího mistra extraligy z Třince v poměru 4:2. Výraznější porážce se moravští hokejisté vyhnuli a po celou dobu přípravy podávali velmi vyrovnané výkony.

Kádr zlínského PSG zasáhly tři poměrně nečekané odchody. Klub se nedohodl na nové smlouvě s Jaroslavem Balaštíkem a ten zamířil právě do Mladé Boleslavi. Stanislav Balán zkouší štěstí v KLH s nováčkem soutěže, popradským Lvem. V neposlední řadě odešel širší člen reprezentačního kádru Ivan Rachůnek, který se přesunul do Prahy a bude hájit barvy Sparty.

Oproti tomu se moravským funkcionářům podařilo přivést jednu z největších akvizic letošního přestupového období. Z ruského velkoklubu SKA Petrohrad přišel Petr Čajánek. Muž, který získal tři tituly mistra světa a bronzovou medaily ze ZOH v Turíně, by měl patřit k stěžejním opěrným bodům mužstva trenéra Rostislava Vlacha a k jednomu z hlavních taháků extraligy.

Do týmu přišel i Ondřej Veselý z Komety Brno a teprve v pátek podepsal Zlín se zkušeným obráncem Radimem Tesaříkem, který poslední sezónu strávil v prvoligové Olomouci. Na hostování přišel konkurenci v brankovišti posílit Luboš Horčička.

Pro boleslavské hokejisty půjde o první ostrý test po kompletní přestavbě hráčského kádru. Hned pro několik hráčů půjde o první zápas v dresu týmu z města automobilů, kapitána Výborného nevyjímaje. Jaroslav Balaštík navíc hned v prvním utkání za Boleslav nastoupí proti týmu, ve kterém strávil většinu extraligové kariéry.

V loňském ročníku se Bruslaři se Zlínem střetli čtyřikrát a ze vzájemného měření sil získali pět bodů. Minulost nechme nyní minulostí, přikládáme pero na první list nové knihy. Jaký příběh napíše nedělní odpoledne a jaký start do nového ročníku si celky vybojují? Přijďte a odpovědí na všechny tyto otázky se dočkáte.

Sestavy z posledního přátelského utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl (Valent) - Marušák, Baldwin, Žabka, Chaloupka, Rýgl, JIndra, Dudáš, Beňovič - Balaštík, Výborný, Tomas, Indra, Vrbata, Pabiška, Mikulík, Jiránek, Bahenský, Tománek, Plodek, Loskot

PSG Zlín: Hořčička (Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Míka, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Honejsek, Leška, Köhler, Důras, Holík, Veselý, Ondráček, Vlach, Kubiš, Finsterle, Sýkora T., Čech