BK MLADÁ BOLESLAV

Trenéra juniorů Potěšila trápí rozsáhlá marodka, ale věří ve zlepšení

23. 10. 2011
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Utkání 14. kola juniorské ligy proti Plzni skončilo po skvělém obratu v poslední třetině 3:1 a po zápase proběhl rozhovor s Tomášem Potěšilem (na snímku), hlavním trenérem Bruslařů. Mluvilo se o zápasu samotném i o stavu kádru, zdecimovaného rozsáhlou marodkou. Kouč věří, že mužstvo má na víc, než jak v dosavadním průběhu soutěže hrálo, a že výkonnost bude mít stoupající tendenci.

Pane trenére, nejprve gratuluji v výhře. Jak byste zhodnotil dnešní utkání?

Hráli jsme třetí zápas v týdnu, protože jsme dohrávali kvůli nemoci mnoha hráčů. Stále jich ale máme jen patnáct, šest útočníků je mimo hru, takže je to náročné. Ale kluci nechali na ledě všechno a já jim moc děkuju za to, že v poslední třetině byli schopní zápas otočit. A myslím si, že konečně nám přálo trošku štěstíčko, že jsme to v závěru otočili.

Za těchto těžkých podmínek musíte být s výkonem hráčů spokojený.

Jak říkám, musím poděkovat klukům, že ty tři poslední zápasy vydrželi hrát na patnáct lidí a makali až do poslední minuty.

Vrátím se teď k situaci, v níž brankový rozhodčí nahlásil, že Vaši hráči vstřelili další gól, ale hlavní ho neuznal. Jak jste to viděl?

Já to nemůžu hodnotit, protože jsem tu situaci neviděl pořádně. Ten puk ležel v první fázi před čarou a pak dál už jsem neviděl nic. Brankový rozhodčí rozsvítil, že byla branka a věřím klukům, ti nemají důvod říkat, že to gól nebyl.

Utkání nedohrál David Koudela. Bylo to kvůli tomu faulu ve druhé třetině?

Nevím, jestli to bylo už kvůli tomu faulu, ale říkal, že dostal náraz na mantinel a při power play ho píchla lopatka.

Kvůli rozsáhlé marodce se před dvěma týdny odkládalo utkání s Karlovými Vary. Jsou hráči stále ještě nemocní?

Ano, jsou stále nemocní. A já se těším v brzké době na reprezentační pauzu. Čtyři hráči berou antibiotika a další dva jsou zranění, navíc dnes ten Koudela, takže bude čas dát tým konečně dohromady. Kdyby nám na dnešek z "áčka" nepustili Tomáše Jiránka, nemohli bychom hrát ani na devět útočníků.

Dnešní výhra může znamenat posun v tabulce před Slavii. Znamená to, že se mužstvo zvedá?

Mnoho utkání jsme prohráli po prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Bodů jsme nezískali moc, ale začali jsme po těch smolných zápasech konečně vyhrávat. Teď v tomto týdnu jsme vybojovali i přes problémy s marodkou čtyři body. Mužstvo určitě půjde nahoru.

Děkuji za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav