BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav ve středu zamíří do Mostu!

16. 10. 2007
Autor: Jitka Čechová
Ml. Bol. – Z prvního a zároveň zatím také posledního oficiálního prvoligového střetu Mladé Boleslavi a Mostu vyšli vítězně Středočeši. A nikdo ani v nejmenším nepochybuje o tom, že tento tříbodový úspěch budou chtít boleslavští hokejisté zopakovat i na ledě na severu Čech. Jak zápas dopadne, to se dozvíme už tuto středu 17. října. Zápas začíná v 17:30.

Prvoligoví nováčci po odehraných dvanácti zápasech okupují se stejným počtem bodů předposlední příčku tabulky skupiny Západ, za nimi je už jen se smůlou se letos opravdu lopotící Beroun. Most prozatím vyhrál jen tři zápasy v základní hrací době, z toho dva na domácím ledě. Další dva body získal v prodlouženém zápase s Kadaní a naopak bod ztratil, když mělo Vrchlabí více štěstí v samostatných nájezdech.

Jednoznačně nejlepším střelcem Severočechů je Milan Buďa (5+6). Na jeho jedenáct bodů se dotahuje mladoboleslavskému fanouškovi určitě ne neznámý Kamil Koláček (2+6) a do třetice jmenujme Jiřího Plachého (1+4). Most téměř pravidelně střídá ve svém brankovišti dvě mladé naděje Radka Fialu a Roberta Slipčenka, z nichž prvně jmenovaný má přeci jen v posledních několika utkáních více důvěry trenéra Koldy.

Poslední zápas, který Mostečtí odehráli, bylo regionální derby s Chomutovem. Favorizovaný tým to hlavně v první třetině neměl tak snadné, jak se čekalo. Most totiž dokázal až do 14. minuty vést a to dokonce o dvě branky. Poté se ale situace naprosto obrátila a Most nakonec prohrál 2:5. Úspěšnými střelci z řad našeho budoucího soupeře byli Míka se Suchánkem.

Tým HC Most nastoupil proti Chomutovu v této sestavě: Fiala - Szakál, Charousek, Martínek, Prošek, Trončinský, Suchánek - Míka, Koláček, Zaťovič, Buďa, Kováč, Metlička, Plachý, Kořínek, Urban, Nekvinda, Baran, Kašťák

Středočeši ještě v letošní sezóně nijak výrazně nezakopli a nic na tom nezměnil ani sobotní duel na benáteckém ledě. Kadaň sice získala výhodu první vstřelené branky, když se v 16. minutě strefil Pražák, tím ale veškerá branková aktivita Severočechů skončila. Do následujících dvou třetin si domácí přesně na polovinu rozdělili své konečné čtyři góly a zaslouženě tak zvítězili. Pevnou ránu a přesnou mušku měli Mikulík, Nouza, Sýkora a Král.

Tým BK Mladá Boleslav nastoupil proti Kadani v této sestavě: Šindelář - Jindra, Všetečka, Lukáč, Mazanec, Bauer, Drábek, Wagenhoffer, Macháček - Gombár, Král, Nouza - Gajovský, Vlk, Handlovský - Eiselt, Ivan, Rumpel - Mikulík, Sýkora, Sedlák

Podobně povedenou první třetinu měli Mostečtí stejně jako v zápase s Chomutovem také se Středočechy. K překvapení všech dokázali v první dvacetiminutovce domácím týmu vzdorovat, vždy našli na inkasovanou branku odpověď. Své síly tak ale pravděpodobně vyčerpali a zbylé dvě třetiny už na ledě kralovali Boleslavští. Dva góly si za Most připsali Kováč s Charouskem, za Mladou Boleslav skórovali Rod, Sýkora, Eiselt a nadvakrát Gajovský.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav