BK MLADÁ BOLESLAV

Je to jako splněný sen, hodnotí své působení u týmu Vojtěch Mozík

30. 10. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Byl to pro něj zatím největší hokejový zážitek. Mladý obránce Vojtěch Mozík (na snímku) utvořil spolu s Václavem Drábkem první obrannou dvojici, která měla jasný úkol: uhlídat elitní formaci Martina Straky. Podařilo se a tým z města automobilů získal cenné tři body. Díky skvělému kolektivnímu výkonu tak boleslavští hokejisté před bouřlivým domácím publikem navázali na povedené vystoupení proti Slavii a vyvedli Bruslařský klub z úplného dna extraligové tabulky. Tam se poroučely Karlovy Vary, které ale ztrácí pouhý jeden bod.

Vojto, první třetina byla z vaší strany hotový ofenzivní uragán...

Vstup do utkání se nám vydařil, vytvořili jsme si několik čistých šancí. Kdyby první dějství skončilo rozdílem tří branek, nikdo by se nemohl divit a mohli jsme hrát v klidu.

S Václavem Drábkem jste nastupoval proti elitní Strakově formaci. Šlo o taktický záměr?

Ano, trenér Hiadlovský vybral pro tento účel celou první pětici, měli jsme jasné úkoly. Snad jsem trenéry nezklamal a budou mě nasazovat i nadále.

Jaký to byl pro vás zážitek? Hrát proti takové persóně českého hokeje?

Ohromný! Vzpomínám si, když hrál na OH v Naganu, to jsem byl ještě malý kluk, bylo mi myslím šest. Je to, dá se říct, splněný sen.

Jeden ze snů už jste si tedy splnil, jaký je ten další?

Pravidelně nastupovat v extralize a potom se uvidí, asi jako každý bych chtěl do NHL nebo KHL. To už ale hledíme hodně dopředu.

Bruslařský klub v posledních utkáních výrazně zlepšil obrannou fázi hry, v čem ta změna spočívá?

Paradoxně ten obrat k lepšímu nastal po zranění našich klíčových defenzivních hráčů. Momentálně hrajeme na tři obrany, více se dostaneme na led, což mě osobně vyhovuje. Je to daleko lepší, než sedět na lavici a naskočit dvakrát za třetinu. Zlepšili jsme takové ty drobnosti v rozehrávce, jsme důrazní kolem brankoviště, snažíme se hrát na jistotu. Zatím to vychází.

Měl jste vůbec nějaké náznaky, že naskočíte v extralize dospělých?

S týmem jsem absolvoval letní přípravu. Pak přišlo zranění, ale po doléčení jsem byl v kontaktu s panem Hniličkou a ten mě na tu možnost připravoval.

Cítíte na sobě zodpovědnost? Přišel jste jako hráč, který má oživit a zlepšit herní projev...

Ta zodpovědnost leží na bedrech jiných hráčů, především Výborného a Balaštíka. Kluci v kabině jsou super, umožňují mi soustředit se na svoji práci a to je zabránit ohrožení branky, nic víc neřeším.

Máte signály, jak to s vámi dál bude? Počítá se s vámi spíše do mládežnického výběru, nebo "A" týmu?

Nadále se připravuji s "A" týmem, dokud někdo neřekne jinak. Na juniory v tom nabitém herním rozvrhu není tolik čas, a tak za ně momentálně nenastupuji, ale pokud budu mít možnost, rád klukům vypomůžu.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav