BK MLADÁ BOLESLAV

Vladimír Svačina: Předvádíme dobrý hokej a konečně taky sbíráme body

31. 10. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V dresu Mladé Boleslavi se pořád více méně rozkoukává, zvlášť v jejím domácím prostředí. Po sérii tří venkovních duelů, které už Vladimír Svačina (na snímku) s Bruslařským klubem absolvoval, se proti Plzni také poprvé představil domácím divákům. Po boku Davida Vrbaty a Tomáše Demela si hned v úvodu utkání připsal dobrou gólovou příležitost. "Docela jsem se bál, aby se proti nám ty nevyužité šance neobrátily," prohlásil po utkání.

Jaké jsou vaše dojmy z prvního domácího zápasu Mladé Boleslavi, který jste absolvoval? A jaké jsou vaše poznatky obecně?

Já jsem nezažil, jak hrála Boleslav v jiných domácích zápasech, ale moje momentální zkušenosti nejsou vůbec špatné. Ty poslední dva tři zápasy předvádíme dobrý hokej a teď se nám navíc i daří sbírat body. Do zápasu s Plzní jsme do toho šli podobně jako předtím proti Slavii. Věřili jsme si, šli jsme do toho s tím, že můžeme vyhrát. Neměli jsme důvod si nevěřit a myslím si, že jsme zahráli výborné utkání. Až na pár minut…

První třetinu jste odehráli v neuvěřitelném tempu, jak dlouho se to dá vydržet? Protože v té druhé třetině tam byl trochu, řekněme, propad…

Ale proč to z naší strany propadlo, že? Byli jsme, tuším, pětkrát na trestné a sami jsme tak Plzeň dostali zpátky do hry. Udělali jsme si to sami. A jestli se to dá vydržet… Já myslím, že ano. Nevím, jak ostatním, ale mě nohy jely dobře až do konce. (smích)

Zvlášť v první polovině zápasu jste měli hodně šancí. Nemohlo to pro vás být jednodušší, kdybyste je využili?

To bez debat. Docela jsem se bál, aby se to proti nám neobrátilo. Já sám jsem měl docela slušnou šanci hned na začátku, pak jsme trefili dokonce dvě břevna. Mohlo se to klidně vyvíjet jinak. Mohlo to pro nás být lepší, ale i horší – asi takhle bych to řekl.

Není žádným tajemstvím, že má Boleslav momentálně poměrně velkou marodku. Jak velká změna je to pro vás ostatní? Je to větší zápřah?

Je to paradox a já doufám, že to nevyzní nějak špatně, ale od té doby, co je právě ta marodka, se týmu relativně daří. Takže momentálně je to dobré. Ale hrajeme na tři pětky a to pochopitelně není moc dlouhodobě udržitelné. Ale blíží se reprezentační pauza, do té doby to snad vydržíme a pak se věci urovnají.

Jak se vůbec zrodil váš přesun do Mladé Boleslavi, kam jste zamířil v rámci výměny za Lukáše Pabišku?

Ve Vítkovicích jsem nedostával moc šancí, takže jsem se dohodl s agentem, že by to chtělo nějakou změnu. A pak přišla příležitost v podobě Boleslavi. Ráno mi to řekli, odpoledne jsem přijel. Ani jsem neváhal. Jsem tu spokojený, hodně hraju, takže mám pocit, že můžu věci ovlivňovat a měnit je, což je přesně to, co by podle mě měl každý hokejista cítit.

Ta výměna je zatím domluvená jen do poloviny ledna. Nemáte v takovém případě třeba problém s motivací?

S tím určitě problém nemám. Každý chce, aby se mu dařilo tam, kde zrovna působí, a to neplatí jen o hokeji. Ať kopete za ten nebo onen tým, pořád přece chcete vyhrávat. Mluvil jsem o tom s panem Hniličkou jako o prozatímním řešení situace. Co bude, se uvidí…

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav