BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři součástí Velké hokejové neděle: utkání s Vítkovicemi se odehraje za přítomnosti televizních kamer

19. 11. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Pokud by jste z nějakého důvodu nebyli schopni tuto neděli 20. listopadu navštívit boleslavskou ŠKO-ENERGO Arénu, pak vězte, že máte příležitost přihlížet utkání s HC Vítkovice Steel alespoň zprostředkovaně, Bruslařský klub se totiž stal součástí projektu Velká hokejová neděle. V praxi to pro hokejového fanouška znamená, že na televizním programu ČT4 Sport budete mít možnost sledovat hned dvě extraligová utkání za sebou. Přenos ze zápasu HC MOUNTFIELD - HC Kometa Brno začíná už v 15:40, střetnutí Boleslavi s Vítkovicemi až v 18:10. Pokud navštívíte zápas, můžete získat hned několik zajímavých cen, více informací získáte níže.

Aktuality

Po reprezentační přestávce Vítkovice nedokázaly vstřelit branku Kometě Brno a moravském derby v Kajot Aréně prohrály 0:2. Utkání s českobudějovickým MOUNTFIELDEM sehraje páteční soupeř Mladé Boleslavi až v dohrávce 22. listopadu. Není tedy divu, že se Vítkovice chtějí co nejdříve znovu bodově chytit a při příležitosti výjezdu do města automobilů vyhlásily jednoznačný útok na zisk všech tří bodů.

Soutěže pro návštěvníky!

100. návštěvník, který si na pokladně zakoupí vstupenku, obdrží lístky do KD Bezno! Pokud si koupíte bulletin, zůstaňte pozorní. Můžete totiž vyhrát poukaz do restaurace! V neposlední řadě budou mít návštěvníci utkání možnost soutěžit s Tipšestkou až o jeden milion korun!

Nebude to ale úkol jednoduchý. Bruslařský klub předvedl po reprezentační přestávce zlepšený herní projev. Proti Parubicím to sice ještě na body nestačilo, na ledě prvního Liberce ale už Boleslavští alespoň bod získali, ačkoliv měli několik vyložených příležitostí k rozhodnutí utkání a mohlo tedy být ještě veseleji.

Celek z města automobilů ale provází v zakončení velká smůla. Své by o tom mohla vyprávět staronová posila Darrell Hay. Na půdě svého nedávného zaměstnavatele trefil hned dvakrát brankovou konstrukci a svým výkonem vyslal jasnou zprávu vedení Liberce. V nájezdech nakonec rozhodl o vítězi liberecký Bartovič, pro aktuálně poslední tým soutěže má ale bod z ledu lídra tabulky svou cenu.

Nedělní soupeři se v průběhu sezóny dohodli na hráčském trejdu. Na hostování do 15. ledna si oba celky vyměnili boleslavského Lukáše Pabišku za vítkovického Vladimíra Svačinu. Oba hráči zatím v nových působištích zrovna dvakrát bodově nezáří, přesto jsou platnými hráči pro svůj tým. Vladimír Svačina si v osmi utkáních za Bruslaře připsal jednu branku, Lukáš Pabiška ve Vítkovicích asistenci.

Vzájemná utkání

V divokém říjnovém utkání padlo při měření sil nedělních soupeřů ke gólové přestřelce. Po první třetině vedly Vítkovice 3:1 zásluhou dvou branek v početní výhodě. Druhé dějství se neslo ve vyrovnaném duchu a skončilo nerozhodně 1:1. Boleslavští se rozhodli zkusit s výsledkem něco provést a vsadili na ofenzivní kartu. Výsledkem však byly čtyři branky inkasované a jen dvě vstřelené. Z Moravy se tak Bruslařský klub vracel s prázdnou po prohře 4:8.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl – Hay, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Žabka – Balaštík, Podkonický, Mikulík – Cetkovský, Bahenský, Tomas – Stieler, Goertzer, Jiránek – Svačina, Lenc, Demel

HC Vítkovice Steel: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček - J. Káňa, Burger, Pohl - Húževka, T. Káňa, Walker - Szturc, Strapáč, Šedivý - J. Sýkora, Štefanka, Pabiška

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 20.11.2011 18:10

BK Mladá Boleslav 23. kolo HC Vítkovice Steel
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 19 bodů umístění 9. místo, 30 bodů
47:75 skóre 61:61
4:1 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
2:7 (Třinec) nejvyšší prohra 3:6 (Sparta)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
David Výborný 17 bodů (5+12) nejproduktivnější hráč Jiří Burger 25 bodů (11+14)
Jaroslav Balaštík 8 gólů nejlepší střelec Jiří Burger 11 gólů
David Výborný 12 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Burger 14 asistencí
Andrej Podkonický
Jiří Cetkovský, oba +2
nejlepší hráč v +/- Denis Rehák +6
Jaroslav Balaštík
David Výborný -9
nejhorší hráč v +/- Lukáš Pabiška -9
Boris Žabka 56 minut nejtrestanější hráč Marek Malík 34 minut
Jaroslav Hübl 90,77 %
Michal Valent 87,83 %
úspěšnost brankářů Roman Málek 91,29 %
Filip Šindelář 88,89 %
Jaroslav Hübl 2,90
Michal Valent 3,97
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Málek 2,69
Filip Šindelář 3,04