BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se představí znovu venku, tentokrát se střetnou s plzeňskými Indiány

7. 12. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Extraligový kolotoč nezná slitování a neúprosně se točí dál. Hokejisté nemají v našlapaném kalendáři mnoho času na regeneraci. Po sérii tří utkání ve čtyřech dnech měli Bruslaři pouhé dva dny na regeneraci a znovu vyráží na cesty. Tentokrát míří na západ Čech, aby změřili síly s HC Plzeň 1929. Mladoboleslavským hokejistům se při venkovních utkáních pod novým koučem příliš nedaří, už je nejvyšší čas s nepříznivou statistikou zamávat. Utkání se odehraje za přítomnosti televizních kamer ve čtvrtek 8. prosince od tradičních 17:30.

Aktuality

Další možnost dosáhnout na první body ze soupeřova hřiště pod vedením kouče Petra Nováka se nabízí Bruslařskému klubu v utkání proti plzeňským Indiánům. Postupně Středočeši těsně neuspěli na ledě Slavie a Českých Budějovic, absolutním neúspěchem skončilo utkání proti Karlovým Varům, ze kterého si tým z města automobilů odvezl šestibrankový příděl.

Oproti tomu na svém hřišti zůstávají Boleslavští stoprocentní. Výhry proti brněnské Kometě a Zlínu drží mladoboleslavské hokejisty na dostřel sousedům z horních pater tabulky a udržují vidinu posunutí se z posledního místa na dosah. Poslední krok k odpoutání od extraligového dna Boleslav ale ne a ne udělat.

Na domácím hřišti patří Plzenští k nejúspěšnějším týmům. Před svými diváky Indiáni prohráli v normální hrací době pouze jednou, a to s Kometou Brno 1:6. V čele týmové produktivity nestojí překvapivě jeden z dua Vlasák - Straka, ale zatracovaný Radek Duda. Rebelantský útočník se v plzeňském dresu ukazuje v tom lepším světle a dokazuje, že v prvoligovém Chomutově rozhodně nezapomněl nic ze svého hokejového umu.

V modrobílém dresu se proti Bruslařskému klubu podruhé v této sezóně představí Jiří Marušák. Evropskými soutěžemi protřelý obránce odešel na západ Čech právě z Mladé Boleslavi. Indiáni získali při zranění Vlasáka (ten nastoupil poprvé po delší době v minulém kole, pozn. red.) i další zkušenou posilu do útoku. Na hostování do konce roku přišel z Českých Budějovic boleslavský rodák Václav Pletka. I pro něj tedy bude mít utkání unikátní nádech.

Vzájemné zápasy

Zářijové střetnutí na plzeňském ledě mělo pro domácí poměrně hladký průběh. Skóre otevřel už v sedmé minutě Vlasák a Indiání si dokázali v průběhu utkání vybudovat až tříbrankové vedení. Za Bruslaře snižoval šťastnou trefou Milan Mikulík, jen ale aby při power-play trefil prázdnou branku Kratěna a potvrdil porážku Mladé Boleslavi v poměru 1:4.

Na domácím ledě, to už byla v podání Středočechů jiná káva. Po dvou minutách hry posadil Výborný do rychlíku Mikulíka a ten se prosadil povedenou kličkou. Druhou branku přidal po důrazné práci na brankovišti Cetkovský. Plzeň si vzala time-out a dokázala rychle snížit šťastnou trefou Dudy, který z úhlu odrazil kotouč do branky od obránce na brankovišti. Do prázdné branky pečetil vítězství Mladé Boleslavi 3:1 Zdeněk Bahenský.

Sestavy z posledního kola:

HC Plzeň 1929: Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Havíř, Dresler, Kinrade, Dan Růžička, Ruprecht - Vlasák, Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Kubalík

BK Mladá Boleslav: Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Rýgl, Koma, Mozík - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel

Statistiky

ČEZ Aréna | 8.12.2011 17:30

HC Plzeň 1929 30. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 50 bodů umístění 14. místo, 28 bodů
84:77 skóre 66:98
6:2 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
2:8 (Litvínov) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
0 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Radek Duda 26 bodů bodů (14+12) nejproduktivnější hráč David Výborný 17 bodů (5+12)
Radek Duda 14 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 12 gólů
Martin Straka 16 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 12 asistencí
Radek Duda +9 nejlepší hráč v +/- Jiří Cetkovský +3
Pavel Vostřák
Jiří Marušák, oba -4
nejhorší hráč v +/- David Výborný
Gordon Baldwin, oba -9
Geoff Kinrade 55 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 60 minut
Adam Svoboda 91,09 %
Marek Mazanec 89,12 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 90,69 %
Michal Valent 88,57 %
Adam Svoboda 2,71
Marek Mazanec 2,54
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,88
Michal Valent 3,99
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav