BK MLADÁ BOLESLAV

Kino pro partnery, nadílka do dětského domova a sázka trenéra! Zvládne Boleslav do konce roku osm bodů?

14. 12. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav uspořádal ve středu 14. prosince předvánoční akci pro své partnery a neopomněl přitom myslet ani na děti z dětského domova při Klaudiánově nemocnici. Hráči a management klubu mezi sebou vybrali peníze, prostřednictvím tomboly se v kině CineStar přidali i partneři. Promítání filmu Moneyball se zúčastnili hokejisté boleslavského "A" týmu, nechyběl ani realizační tým a vedení Bruslařského klubu. Kromě amerického snímku o baseballu si přítomní poslechli i několik rozhovorů s hráči a v neposlední řadě byli svědky sázky trenéra Petra Nováka.

Kouč Novák se už letos jednou vsadil, a to krátce po svém příchodu do Mladé Boleslavi. Jenže prohrál, protože z vítězství se v utkání 27. kola radovaly České Budějovice a s nimi tedy i jeho bratr Jan, který obléká tamější dres. Zatímco Petr Novák přemýšlí, jak se vyvléknout z toho, aby nemusel péct vánoční cukroví, pustil se směle do dalšího počinu: s Pavlem Petrem se vsadil o večeři. Pokud jeho svěřenci do konce kalendářního roku vybojují ve zbývajících čtyřech zápasech minimálně osm bodů, čeká ho královská hostina na cizí účet!

Kromě obou trenérů se přítomným v krátkých rozhovorech představili také někteří hráči. David Výborný povyprávěl o svém vztahu k novinářům a o svých pověstně krátkých rozhovorech, které poskytuje. "Beru to jako součást práce. Kdysi jsem to prožíval podstatně víc, teď už tolik ne. A že jsem stručný? Pořád někam pospíchám," prohlásil se smíchem. Krom toho také David Výborný přislíbil, že pokud půjde vše podle plánu, měl by ke svému prvnímu zápasu nastoupit hned po reprezentační pauze.

Zatímco Jaroslav Balaštík se tak trochu dusil kašlem, který byl způsobený (jak sám prohlásil) popcornem, mluvil o svých cestách po trase Mladá Boleslav – Zlín, jejichž čas podle všeho stále vylepšuje. A mimo jiné se postavil za svého trenéra v sázce o večeři. "Že zvládneme osm bodů? Když to řekl trenér, tak to platí!"

Po filmu se hned pětice hráčů ve složení David Vrbata, Zdeněk Bahenský, Martin Rýgl, Jakub Čutta a Milan Mikulík podílela na losování tomboly a následném předávání cen. Ani oni přitom neunikli zvídavým dotazům, a tak se přítomní dozvěděli, že Zdeněk Bahenský modelky "nebalí", ale že naopak ony vyhledávají jeho. David Vrbata mluvil o Vánocích a dárcích, které ještě musí sehnat, Milan Mikulík neunikl rýpnutí ohledně své ústecké hokejové minulosti a Martin Rýgl zase svých v poslední době častých faulů. A dobrá zpráva pro všechny fanoušky na závěr: "Snad budu následovat příkladu kapitána a vrátím se na led společně s ním," přislíbil Jakub Čutta.

V samotném závěru pak předal generální manažer Bruslařského klubu Cyril Suk symbolický šek primářce dětského domova MUDr. Heleně Tomanové.

Podívejte se do sem na další fotografie!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav