BK MLADÁ BOLESLAV

Osm bodů? Mohlo jich být i víc, říká trenér Novák, který vyhrál sázku

30. 12. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Své působení na střídačce Mladé Boleslavi v kalendářním roce 2011 určitě nemůže hodnotit špatně. Bruslařský klub se pod vedením trenéra Petra Nováka (na snímku) citelně zvedl, v posledních pěti zápasech se mu podařilo pokaždé bodovat, což lze pochopitelně nazývat jedině kladnými přídavnými jmény. Spokojen byl Petr Novák i s výkonem svých svěřenců proti Liberci. "Je to kvalitní tým," zdůraznil po zápase. "Určitě nikdo nečekal, že bude prohrávat pořád. Bod je dobrý, zklamaní nejsme."

"Bylo to z obou stran poměrně ustrašené utkání," započal své pozápasové hodnocení asistent trenéra Kalouse Filip Pešán. "Nikdo nechtěl být tím týmem, který udělá víc chyb. Myslím, že si obě strany velmi dobře uvědomovaly, že je toho pro ně ve hře docela dost. My jsme nechtěli prohrát podeváté za sebou, Boleslav věděla, že může jít v tabulce konečně nahoru," popisoval liberecký kouč všechna pro a proti.

"Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, přesto šla Boleslav hned několikrát, zvlášť v první třetině, do nebezpečných brejků. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, už jsme toho domácím nedovolili tolik. Prodloužení rozhodlo štěstí," uzavřel Pešán.

Škoda, že nepadlo víc gólů. Ty tomu z pohledu diváka nejspíš scházely, prohlásil Petr Novák

Lodivod domácího celku Petr Novák se svým kolegou z opačné strany barikády v podstatě souhlasil. "Nikdo nechtěl udělat rozhodující chybu, nejvíc to bylo vidět na té třetí třetině. Utkání bylo plné osobních soubojů. Z pohledu fanoušků je asi škoda, že nepadlo víc gólů, protože ty jediné tomu jaksi scházely," odhadoval Novák. Prodloužení podle něj rozhodla nešťastná náhoda. "Zlomili jsme hokejku. Věděli jsme, že Bartovič je rychlý a nebezpečný hráč, což prokázal, a rezolutně naší chybu potrestal."

Obecně ale ze zápasu trenér Bruslařů zklamaný nebyl. "Liberec je kvalitní tým a určitě nikdo nečekal, že bude prohrávat věčně. Nejsme zklamaní, uhráli jsme s ním dobrý výsledek," prohlásil, načež pochopitelně došlo i na jeho sázku s Pavlem Petrem, která duelem se Severočechy vyvrcholila. Kouč Novák se v ní vsadil o večeři: Pokud jeho svěřenci zvládnou v posledních čtyřech zápasech roku 2011 vybojovat minimálně osm bodů, má ji Petr Novák zdarma. A k tomu skutečně došlo – Bruslaři se na onu spodní hranici opravdu dostali.

"Ano, dostali jsme se na to minimum," souhlasil trenér Boleslavi. "Určitě jsem nechtěl, aby to bylo přesně osm, proti Liberci mi nešlo o to, abychom opravdu vybojovali jenom jeden bod," dodal se smíchem. "Jsem rád za hru, kterou kluci předváděli především venku, to bylo opravdu dobré. Kladno, Pardubice. Klobouk dolů. Co nás mrzí, jsou ztráty bodů doma, ale ani tak není nutné dělat z toho tragédii," prohlásil Novák. "Ale na plnění té sázky samozřejmě budu trvat, to si pište!" zakončil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav