BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, mohli jsme mít body dva, říká Roman Tomas

30. 12. 2011
Autor: David Bohata
M l. B o l - Urputné souboje o každý metr ledu, tvrdé střety. Takový byl jinak střelecky poněkud opatrný souboj Mladé Boleslavi a Liberce. V posledním utkání roku 2011 se za Bruslaře trefil pouze Roman Tomas (na snímku), když ve 26. minutě odpovídal na úvodní gól Milana Bartoviče a vyrovnával tak na 1:1. Svěřenci trenéra Nováka nakonec prohráli v prodloužení, kdy se podruhé trefil Bartovič. Tomas mimo jiného ocenil podporu fanoušků, kteří dorazili ve skutečně velkém počtu. "Snad budou chodit i v příštím roce," vyjádřil přání.

V posledním zápase kalendářního roku 2011 na boleslavský led zavítali liberečtí Tygři. Ti v posledních osmi zápasech získali pouhý bod. To Boleslav za sebou měla vydřené vítězství s Pardubicemi a chtěla tak o body oloupit i Severočechy. "Po Pardubicích jsme se určitě cítili dobře, porazili jsme tým, který za sebou měl vítěznou šňůru," přiznal David Vrbata.

Jediným úspěšným střelcem proti Liberci byl Roman Tomas, který stál ve správný okamžik na správném místě a korunoval přesilovkovou snahu svého týmu vyrovnávací brankou. "Musíme pokračovat ve vyrovnaných výkonech, ale zároveň se pořád zlepšovat a sbírat bod po bodu," pronesl jakési předsevzení Bruslařů do nového roku. "Proti Libereckým jsme se o to znovu poprali, můžeme jen litovat, že jsme nedokázali urvat ten druhý bod," prohlásil slovenský útočník.

Zápas s Tygry nebyl příliš divácky atraktivní. V základní hrací době padly jen dvě branky, což okomentoval i trenér Novák, který přiznal, že právě tento prvek divákům určitě hodně scházel. Navíc v druhé polovině utkání byla místo šancí k vidění spíše spousta nepřesností. "Takový je hokej. Pomalu se blíží konec základní části, každý hraje o body. Myslím, že takovýchto zápasů bude víc a víc," naznačil Tomas.

I přesto byla ŠKO-ENERGO Aréna prakticky úplně plná. Souboj s Libercem nalákal na tribuny rekordní počet návštěvníků, nechybělo mnoho a Boleslav mohla hlásit, že má vyprodáno. Atmosféra, jakou fanoušci vytvořili, byla znát i na ledě. "Chtěl bych divákům poděkovat, z jejich strany to bylo úžasné," prohlásil slovenský útočník ve službách Mladé Boleslavi. "Doufám, že budou chodit nadále i v novém roce," vyjádřil přání.

Do mužstva se po krátké odmlce způsobené zdravotními potížemi vrátil Radan Lenc, který spolu s Jiránkem minulý rok válčil za juniory. Těm vypomáhá i letos, dále střídá boleslavský "A" tým za ten litoměřický. "V Boleslavi jsou teď tři zranění hráči, takže jsem se vešel do čtvrté lajny," vysvětloval Lenc. "Snažím se pomáhat, co jen to jde."

Rozdíly v mužstvech, ve kterých působí, vidí hlavně v následujícím: "Tady je to hodně o taktice, kdo kde jezdí. V první lize jdou hráči spíše po puku, než aby si najížděli."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav