BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čekají zápasy pravdy, jako první je v předehrávce prověří pražská Slavia

9. 1. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po úspěšné pětizápasové sérii, ve které si boleslavští hokejisté připsali alespoň jeden bod, vyšel celek z města automobilů hned dvakrát naprázdno. Tým vedený Petrem Novákem tak určitě bude chtít co nejrychleji znovu návazat na předchozí úspěchy, nejlépe hned proti týmu HC Slavia Praha. Pražanům se letos zatím příliš nedaří a padli téměř až na úplné ligové dno, vítězstvím proti Kometě Brno ale udělali první krůček k záchranně nepovedené sezóny. Utkání startuje v úterý 10. ledna v 17:30.

Aktuality

Takový průběh sezóny, jaký fanouškům tým Vladimíra Růžičky prozatím nachystal, si nepředstavoval snad ani nejhorší pesimista. Zatímco v první čtvrtině soutěže tížilo všechny slávistické činovníky spíše hledisko ekonomické a nákladný provoz O2 Arény, v dalším průběhu přibyly i oprávněné starosti o účast alespoň v předkole play-off.

Úterní soupeř Mladé Boleslavi je nebezpečný především z pozice hostujícího celku. Na svém ledě se Slavii vůbec nedaří a v dosavadním průběhu si připsala na domácím kluzišti pouhých patnáct bodů. Bruslařský klub není o mnoho lepší a od nelichotivé poslední příčky ho dělí pouze lepší skóre. Venku si Pražané připsali bodů devatenáct a v konkurenci ostatních celků ji patří v tomto směru osmé místo.

Radost fanouškům udělal alespoň trenér Vladimír Růžička st., který podepsal s klubem novou smlouvu a prodloužil si pobyt u týmu o dalších pět let. Striktní trenér tedy ihned začal provádět příslušné kroky, aby napomohl svým svěřencům z nelichotivých příček. Jan Alinč (4+6), ústecký veterán, si v červenobílém dresu připsal deset bodů v třinácti zápasech. Neméně úspěšný je navrátilec z Finska Michal Vondrka (4+8), který v patnácti utkáních získal bodů dvanáct.

V barvách hostujícího dorazí do ŠKO-ENERGO Arény hokejista, který hravě zahanbí všechny zlé muže v boleslavském dresu. Hráči jako Boris Žabka (72 minut) nebo Jakub Čutta (69 minut) jsou zvyklí, že tráví na trestné lavici nemalý počet minut. Petr Kalus, slávistický útočník, je ale oba hravě strčí do kapsy. Důrazný forvard v třiceti utkání nastřádal jen těžko uvěřitelných 136 trestných minut a drží tak nesympatický primát nejtrestanějšího hráče ligy.

Vzájemné zápasy

Úvodní střetnutí úterních soupeřů dopadlo jasným výsledkem ve prospěch hostující Slavie. Za Mladou Boleslav snižoval na 1:2 Tomas, jednalo se ale o ojedinělý úspěch domácího týmu a ve zbytku utkání dominovala Slavia. Tým z města automobilů padl na svém ledě 1:5.

Na konci října ale Středočeši prohru Slavii oplatili. Boleslav rozhodla utkání, když proměnila dvě přesilové hry a přitom nedovolila soupeři skórovat. Bruslaři zvítězili poměrem 2:0.

Prosincové střetnutí nabídlo nejvyrovnanější podívanou ze všech dosavadních střetnutí obou celků. Slavia vedla už o dvě branky, ale Boleslav nesložila zbraně a mocně dotahovala. V konečném účtování jí to nebylo nic platné, především díky dvěma trefém Jana Alinče prohrála 3:4.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent - Hay, Baldwin, Rýgl, Čutta, Drábek, Chaloupka, Žabka, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Bahenský, Podkonický, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen Vrbata, Hrdel

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Valach, Dresler, Kuboš, Roth, J. Krejčík, Kolařík, Šulc - Kůrka, Alinč, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, Krenželok, Micka - Jelínek, Sklenář, Doležal

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 10.1.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 42. kolo HC Slavia Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 38 bodů umístění 12. místo, 42 bodů
80:118 skóre 90:119
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín) nejvyšší výhra 6:2 (Kometa)
0:6 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 0:5 (České Budějovice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 6
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
18,01 % využití přesilových her 14,71 %
29 góly v přesilových hrách 30
3 góly v oslabeních 2
Jaroslav Balaštík 20 bodů (13+7)
David Výborný 20 bodů (6+14)
nejproduktivnější hráč Tomáš Pospíšil 24 bodů (11+13)
Jaroslav Balaštík 13 gólů nejlepší střelec Tomáš Kůrka 12 gólů
David Výborný 14 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Pospíšil 13 asistencí
Jiří Cetkovský
Zbyněk Hrdel, oba +1
nejlepší hráč v +/- Jan Dresler +6
David Výborný
Lukáš Pabiška, oba -11
nejhorší hráč v +/- Petr Kuboš -12
Boris Žabka 72 minut nejtrestanější hráč Petr Kalus 136 minut
Jaroslav Hübl 91,26 %
Michal Valent 89,17 %
úspěšnost brankářů Dominik Furch 89,84 %
Miroslav Kopřiva 89,73 %
Robert Slipčenko 80,00 %
Jaroslav Hübl 2,78
Michal Valent 3,77
průměr inkasovaných gólů na zápas Dominik Furch 3,06
Miroslav Kopřiva 3,12
Robert Slipčenko 6,67
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav