BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se pokusí navázat na úspěšné výkony z domácího kluziště ve Zlíně

19. 1. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Bruslařský klub čeká po dvou utkáních před domácími tribunami stejná porce zápasů venku. Jako první bude v cestě týmu z města automobilů stát PSG Zlín. Středočeši vybojovali v posledních dvou kolech šest bodů a pozitivní sérii si budou chtít jistě protáhnout i na Zimním stadionu Luďka Čajky. Moravané naopak zažívají neúspěšné období a tým se propadá tabulkou. Z posledních třech utkání získali zlínští hokejisté pouhé dva body a "odměnou" jim byly pokuty od vedení klubu. Zahajovací buly padne v pátek 20. ledna v 17:30.

Aktuality

Zlínské PSG prožívá velmi nepříjemné období. Výsledkově se nedaří a tým začíná neuspokojivými výsledky ztrácet vydobyté pozice. Hodně bolí především domácí porážka 0:5 od Sparty, nebo prohra 1:4 s momentálně poslední karlovarskou Energií. Vše došlo až tak daleko, že vedení zlínského PSG sáhlo k pokutám pro hráče za neuspokojivé výkony. Ti uhradí poměrnou část vstupného fanouškům, kteří navštíví Zimní stadion Luďka Čajky právě v utkání proti Mladé Boleslavi.

Nedaří se ani zlínskému kapitánovi Petru Čajánkovi. Útočník, který se podobně jako boleslavský David Výborný, podílel na nejednom úspěchu českého hokeje, se zatím nijak zvlášť neprosazuje a v týmovém bodování mu patří až čtvrtá pozice. Šestatřicetiletý centr, který před sezónou přišel s velkou pompou jako náhrada za Jaroslava Balaštíka, si určitě sám od sebe představoval více. Čajánkova nepohoda je znát i na počtu trestů, s šedesáti minutami platí za nejtrestanějšího hráče týmu.

Páteční soupeř Bruslařského klubu sice nestřílí mnoho branek, zato se ale prezentuje velmi neprostupnou obranou. Zatímco v ofenzivní fázi platí Zlín za nejméně nebezpečný tým z ligy, v defenzivě jim patří sdílená bronzová příčka. Mladou Boleslav sice trápila produktivita, v posledních dvou utkáních se ale střelci Bruslařského klubu probudili a soupeřům nasázeli sedm branek. S velkou formou se také potkal Michal Valent, který do své branky pustil za stejnou dobu kotouč jen dvakrát.

Zajímavé bude i sledovat utkání z pohledu mladých nadějí - boleslavského obránce Vojtěch Mozíka (19) a zlínského Petra Holíka (19). Tito průbojní hokejisté reprezentovali ještě nedávno v jednom mužstvu Českou republiku na MS do dvaceti let v Kanadě. Oba hráči spolu prožili v dresu národního týmu nezapomenutelné okamžiky, ze kterých mohou těžit po zbytek kariéry. "Jsem rád, že jsem tady mohl být. Znamenalo to pro mě obrovské zkušenosti, které bych nyní rád zúročil v klubu," prohlásil o turnaji Mozík a svá slova zatím v Mladé Boleslavi naplno naplňuje.

Vzájemné zápasy

Proti Zlínu vstupovala Mladá Boleslav do letošního ročníku, oba celky se střetly v prvním kole. Divoké utkání se neslo ve znamení premiér. První branku za Boleslav vstřelil Čutta, poprvé proti Zlínu se představil Balaštík, poprvé s kapitánským céčkem vyjel v zeleném David Výborný. Ze ŠKO-ENERGO Arény nakonec odjížděli spokojenější hosté. Bruslaři podlehli v prvním utkání nové sezóny 3:4.

Druhé vzájemné utkání na ledě Zlína nedopadlo pro Středočechy o nic lépe. Domácí si s utkáním v pohodě poradili a díky brankám Köhlera a Linharta slavili zisk dalších tří bodů. Jelikož Mladá Boleslav nedokázala vstřelit ani jednu branku, podlehla 0:2.

Prosincové utkání přineslo konečně radost všem, kteří přejí týmu z města automobilů. Nejvíce asi oslavoval Jaroslav Balaštík, jenž vůbec poprvé zažil vítězství proti svému někdejšímu zaměstnavateli, ke kterému navíc přispěl vstřelenou brankou. Bruslaři poprvé v sezóně proti Zlínu bodovali a díky výhře 4:1 alespoň trochu zmírnili nepříznivou statistiku.

Sestavy z posledního kola:

PSG Zlín: Horčička - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Valenta - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, Veselý - Ondráček, Honejsek, Čech

BK Mladá Boleslav: Valent - Baldwin, Drábek, Rýgl, Čutta, Hay, Mozík, Chaloupka, Žabka - Tomas, Výborný, Nouza - Mikulík, Podkonický, Balaštík - Goertzen, Cetkovský, Bahenský - Stieler, Demel, Jiránek

Statistiky

ZS Luďka Čajky | 20.1.2012 17:30

PSG Zlín 41. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. místo, 62 bodů umístění 13. místo, 45 bodů
84:97 skóre 89:124
4:1 (Kometa Brno) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
1:6 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
5 utkání bez inkasovaných gólů 3
9,05 % využití přesilových her 18,08 %
17 góly v přesilových hrách 32
4 góly v oslabeních 3
Petr Leška 32 bodů (9+23) nejproduktivnější hráč Jaroslav Balaštík 23 bodů (14+9)
Bedřich Köhler 13 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 14 gólů
Petr Leška 23 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 14 asistencí
Bedřich Köhler
Petr Leška, oba +9
nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel +2
Petr Zámorský -7 nejhorší hráč v +/- Petr Chaloupka
Lukáš Pabiška, oba -11
Petr Čajánek 60 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 86 minut
Luboš Horčička 92,85 %
Jakub Sedláček 91,13 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,21 %
Michal Valent 90,47 %
Luboš Horčička 2,25
Jakub Sedláček 2,44
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,75
Michal Valent 3,25
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav