BK MLADÁ BOLESLAV

S jakou vervou se Boleslavští pustí do Litvínova?

2. 2. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Los v závěru základní části rozhodně není k Mladé Boleslavi nikterak přívětivý, Litvínov ale patří mezi týmy, které by Bruslaři rozhodně měli porazit. Severočeši totiž momentálně spadají taktéž do kategorie play-out, byť v tom nejlepším možném postavení. Naděje VERVY na předkolo tudíž žijí ze všech čtyř posledních týmů nejvíce. Hlavně díky tomu můžeme v pátek 3. února čekat drama, protože půjde skutečně o hodně. Úvodní buly padne v 17:30.

Aktuality

Stejně jako loňskou sezonu, i letos se litvínovští hokejisté pohybují osm kol před koncem základní části na hranici úspěchu a neúspěchu. V sezoně 2010/2011 se jim nakonec i přes všechny nezdary v rozhodujících momentech podařilo zabrat a vyhoupnout se na osmou pozici zaručující předkolo play-off. Ve stejný kousek doufají Severočeši i letos.

Nutno upozornit na aktuální formu pátečního soupeře Boleslavi. Krušnohorci v lednu zvítězili pouze třikrát, jednou navíc až díky samostatným nájezdům. Nepřesvědčivé novoroční výsledky byly možná z části zapříčiněné absencí útočného dua Hübl – Lukeš, z deseti lednových zápasů každopádně Litvínovští vydolovali pouhých osm bodů a takhle se o play-off rozhodně nebojuje. Pozitivem budiž pro VERVU vítězství nad Slavií (5:1), které by mělo ovšem ještě větší váhu, kdyby na něj Litvínov dokázal následně navázat ve Zlíně (0:3).

Jedním z mála důvodů k radosti litvínovského trenéra Jiřího Kučery může být rychle se vyprazdňující hráčská marodka. Do sestavy znovu nastoupil obránce Marek Černošek a po návratu nejproduktivnějšího hráče Viktora Hübla mohou fanoušci Litvínova znovu sledovat i Františka Lukeše.

Vzájemné zápasy

První letošní vzájemný souboj vyzněl lépe pro Bruslařský klub. Zápas přinesl největší šance v prostřední periodě, ve které taky padly všechny branky zápasu. Ve 25. minutě otevíral skóre Bahenský, načež Litvínov vyrovnal střelou Trávníčka. Rozdílovou branku vsítil minutu před koncem druhé třetiny Výborný – 2:1.

Odveta patřila – byť až ke konci zápasu – Litvínovu. Mladoboleslavští hokejisté ještě na začátku třetí třetiny vedli nad VERVOU 3:1, postupně se trefovali Výborný, Tomas a Bahenský. Jenže pak Litvínov vyrovnal a během 41 sekund skóre dokonce otočil – 3:4.

Ve třetím střetu se bodový příděl dělil. Co se zprvu zdálo být poměrně nezáživným zápasem s očekáváním, že při nasazeném tempu a stylu hry nebude padat mnoho gólů, se velmi rychle zvrtlo v pravý opak. V prvním dějství se sice trefil "jen" David Výborný, který tak vstoupil do klubu elitních střelců, když si připsal 250. branku, v rozmezí 26. až 39. minuty ale následně padlo neuvěřitelných sedm branek, z čehož vykrystalizoval vyrovnaný stav 4:4. Nerozhodné skóre přestálo třetí třetinu i nastavený čas a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch se trefil pouze litvínovský Jenáček – 4:5sn.

Sestavy z posledního kola:

HC VERVA Litvínov: Franěk – Černošek, Kubát – Jareš, Brejčák – Stříteský, Kousalík – Skuhrovec – Kubinčák, V. Hübl, Lukeš – Majdan, Gerhát, Ručinský – Kafan, Černý, Trávníček – Frolík, Hujsa, Jenáček

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Čutta, Hay, Chaloupka, Mozík, Baldwin, Rýgl, Beňovič - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel

Statistiky

ZS Ivana Hlinky | 3.2.2012 17:30

HC VERVA Litvínov 46. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 56 bodů umístění 14. místo, 51 bodů
113:141 skóre 95:131
8:2 (Plzeň) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
1:6 (Sparta) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
1 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,52 % využití přesilových her 17,99 %
36 góly v přesilových hrách 34
4 góly v oslabeních 3
Viktor Hübl 38 bodů (16+22) nejproduktivnější hráč Jaroslav Balaštík 27 bodů (14+13)
Viktor Hübl 16 gólů nejlepší střelec Zdeněk Bahenský 15 gólů
František Lukeš 23 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 14 asistencí
Viktor Hübl +5 nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel +2
Martin Jenáček
František Gerhát, oba -12
nejhorší hráč v +/- David Výborný -13
Ján Brejčák 81 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 86 minut
Petr Franěk 91,02 %
Martin Volke 90,63 %
Patrik Nechvátal 82,69 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,33 %
Michal Valent 90,47 %
Petr Franěk 2,91
Martin Volke 2,84
Patrik Nechvátal 5,29
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,71
Michal Valent 3,24