BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Demel má velmi silný otřes mozku

17. 2. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nejen skóre ale také zdravotní stav jednoho ze svých sledovali boleslavští hokejisté a fanoušci v průběhu utkání s Vítkovicemi. Zápas byl v páté minutě na dlouhou dobu přerušen po střetu Petra Strapáče a Tomáše Demela u střídačky domácích, pro boleslavského forvarda dokonce až přímo na led přijela sanitka. Demel byl pár minut v bezvědomí, pak se probral a zdravotníci jej naložili na nosítka a převezli do nemocnice. "Tomáš má velmi silný otřes mozku. Podle lékařů je to momentálně tak dobré, jak jen to být může," prohlásil trenér Novák.

"Důležité je, že Tomáš nabyl vědomí,“ prohlásil Petr Novák po utkání s Vítkovicemi, které jeho svěřenci nakonec vyhráli 4:3. "Doktoři říkali, že je to dobré. Horko těžko můžeme v tuhle chvíli přesně definovat slovo "dobré", ale podstatné je, že komunikuje. To je pro nás všechny známka, že to snad nebude zas až tak vážné. Ale bohužel je nutné zdůraznit, že se to může změnit…"

Podle slov některých hráčů měla na střídačce proběhnout varianta, že by utkání bylo odloženo. Trenér Novák nepopřel, že se o tom jeho svěřenci bavili, on sám je v ničem nepovzbuzoval. Ať už tím nebo oním směrem. "Do ničeho jsem je nenutil. Neříkal jsem jim: Tak teď na to vlétneme!, a nepadlo ani: Pojďte to zabalit. Každý se s tím musel nějak srovnat, něco z toho muselo vykrystalizovat. Je to obrovský paradox, ale nám to vlastně pomohlo. Kluky to neuvěřitelně nakoplo, vždyť jsme dokázali dát čtyři góly. Je to hrozné, ale každý, kdo hraje hokej, musí s něčím takovým počítat," prohlásil nevesele.

"Každopádně obraz Tomáše jsme si nesli celý zápas, určitě jsme hráli i za něj. Věříme, že bude v pořádku," vyjádřil Novák naději.

Ačkoliv střet nebyl klasifikován jako faul, vítkovickým Petrem Strapáčem nastalá situace natolik otřásla, že po dohodě s trenérem Trličíkem zápas nedohrál. "Petr zkoušel naskočit ještě do jednoho dalšího střídání, ale přišel s tím, že není schopen po psychické stránce pokračovat," prohlásil vítkovický kouč.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav