BK MLADÁ BOLESLAV

Kluci hrajou dobře a chtějí makat, chválí juniory trenér Potěšil

19. 2. 2012
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Po zápase juniorů s Kladnem proběhlo zhodnocení proběhlého utkání a domácí lodivod Tomáš Potěšil (na snímku) se rozpovídal i o dalších tématech. Kromě dobrého výkonu proti středočeskému rivalovi zhodnotil i celkové zlepšení produktivity. Mužstvo se stále chce rvát o dvanáctou příčku, která zajišťuje účast v play-off juniorské soutěže, ale zápasů již mnoho nezbývá a umazat bodovou ztrátu bude obtížné.

Pane trenére, utkání s Kladnem jste vyhráli 4:1, jak byste zápas okomentoval?

Podali jsme dobrý výkon, kluci hráli s nasazením a disciplinovaně, co se týče pozice. Byla tam i velmi dobrá taktická hra. Nám se ten zápas líbil a já si myslím, že vítězství bylo zasloužené. Za ten zápas musím kluky pochválit.

V posledních minutách první třetiny a v době, než byl proměněn nájezd, hrál soupeř dost urputně a hráči měli problém se prosadit. Jak jste si s tím poradili?

Snažíme se hrát aktivní hokej s častou střelbou a s tlakem do brány. Myslím si, že až na tu chvíli, kdy jsme byli v tlaku, se toho chtělo Kladno vyvarovat, takže na nás hráli dost těžký pressing ve svém obranném pásmu. Nám pak nahrál ten gól, Kladenští museli trochu otevřít hru, ale do té doby hráli s kvalitní obranou.

Předpokládám, že jste sázeli na to, že Kladno nevydrží takto hrát celý zápas...

Celé utkání jsme se snažili jít do forčekingu a vytvářet tlak. Nám se to prostě vyplatilo.

Jaké máte s týmem momentální cíle?

Uhráli jsme dobrý zápas a ještě se s kluky snažíme probojovat se do play-off. Bohužel nás od dvanácté pozice pořád dělí pět bodů.

Nečeká vás v nejbližší době vzájemný zápas s jedním z týmů také bojujících o play-off?

Příští čtvrtek (23. února - pozn. redakce) hrajeme na ledě Slavie. Bude to pro nás klíčový zápas.

Všiml jsem si, že se mužstvu dařilo i v minulých zápasech a výsledkově se podstatně zlepšilo. Jak je na tom tým celkově?

Herně jsme na tom pořád stejně, akorát jsme konečně začali dávat góly, proměňujeme přesilové hry, dáváme i nějaké branky ve vlastním oslabení a zlepšili jsme důraz v předbrankovém prostoru, viz ten čtvrtý gól proti Kladnu. Na tréninku tyto věci neustále pilujeme, tlak před bránou, dorážky, clonění před gólmanem. Hráče vedu, aby šli urputně za gólem.

Takže se dá říci, že trpělivost, jakou jste musel s týmem mít v nepovedeném začátku sezóny, začíná přinášet ovoce?

Dá se to tak říct. Já si myslím, že nám trvalo hodně dlouho, než jsme ty branky začali konečně střílet, protože herně jsme na tom byli celou sezónu uspokojivě. Ale nabírám dojem, že už může být příliš pozdě. Ty ztracené body z porážek o gól, kdy jsme byli v zápasech lepší, nám mohou na konci chybět.

V této době dáváte u juniorů šanci i starším dorostencům. Jak se jim daří zapadnout do mužstva i do Vaší koncepce?

Marek s Kurkou teď hrají a já bych chtěl vyzkoušet ještě někoho z kluků, ale omezuje nás počet hráčů v dorostu. Pokud budou možnosti, šance jim musíme dávat, protože budou hrát v této kategorii příští sezónu. Na druhou stranu junioři chtějí ještě hrát play-off a já jim řekl, že pokud prohrajeme jedno utkání, že místo nich dostanou šanci ročníky ´94. Zatím bodujeme, kluci hrajou dobře a chtějí makat.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav