BK MLADÁ BOLESLAV

Předčasné play-out: Boleslavští vyráží na led Karlových Varů

25. 2. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Zápas play-out ještě dříve, než play-out vůbec začalo. Asi tak nějak lze charakterizovat utkání, které Boleslavští jedou v neděli 26. února odehrát do Karlových Varů. Zápas 52. kola totiž už, co se týče poslední čtveřice, nic nezmění, svěřenci trenérů Nováka a Kýhose se budou ještě přibližně měsíc pravidelně potkávat a bojovat o veledůležité body. Protože na toho, kdo jich pro sebe urve nejméně, čeká baráž o extraligovou příslušnost. Utkání začíná v 18:10.

Aktuality

Finiš letošní základní části vystřihli Karlovarští jako z praku. Svěřenci trenérů Kýhose a Pešouta poznali chuť prohry z posledních sedmi zápasů pouze jednou a pokud někdo z posledních čtyř celků nasadil skutečně vražedné tempo, byli to pravděpodobně oni. Jenže pozdě bycha honit, jinak celkově špatný průběh základní části už Vary - stejně jako Boleslav - dohnat nedokázaly a nakonec si i ony zahrají play-out.

Bodově nejúspěšnějším hráčem Energie je Lukáš Pech (15+29), o kapku větší pozornost ale nejspíš budí Petr Kumstát, který je v tuto chvíli gólově nejproduktivnějším hráčem vůbec celé extraligy a pokud ho o jeho pomyslnou korunu nepřipraví někdo z úderného komanda Ton (Sparta), Nedvěd (Liberec) a Duda (Plzeň), budeme moci mluvit o zajímavých plánech osudu.

V honbě za třemi body Karlovarským může pomoci navrátilec Tomáš Klíma, který laboroval s bolavými zády. Mimo naopak podle všeho stále zůstává trojice Košťál, Zucker a Mikeska.

Vzájemné zápasy

Poprvé Západočeši nedokázali udržet s domácími Bruslaři krok a prohráli rozdílem třídy. Rozhodujícím okamžikem se jevil být závěr druhé třetiny, ve které hosté v ponechané výhodě hráli přes minutu v šesti proti třem. Skvěle chytající Jaroslav Hübl přišel o čisté konto devět sekund před koncem utkání, kdy mu puk nešťastně srazil do vlastní branky jeden z obránců - 4:1.

V odvetě na ledě Energie pro změnu totálně propadli Mladoboleslavští. Ti totiž v průběhu prvních dvou třetin inkasovali šest branek, což vedlo k tomu, že ve třetí dvacetiminutovce se už nedělo prakticky nic. Bruslaři měli mimo jiné potíže s disciplínou. Nastřádali deset trestů, čtyřikrát v oslabení inkasovali - 0:6.

Další zápas potvrdil zatím stoprocentní neporazitelnost domácích týmů. Boleslav si v úvodní dvacetiminutovce dokázala, jak jednoduché může střílení branek být – vyhrála ji 4:1. Ve zbytku zápasu si náskok ubránila a zaslouženě zvítězila 4:2.

Sestavy z posledního kola:

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gawryletz, Gřegořek, Mocek, Lučka, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, Sýkora, Skladaný - T. Rohan, T. Klíma, Kuběna

BK Mladá Boleslav: Hübl – Chaloupka, Žabka, Baldwin, Hay, Rýgl, Mozík, Beňovič, Čutta – Tomas, Výborný, Mikulík – Jiránek, Podkonický, Balaštík – Goertzen, Vrbata, Bahenský – Nouza, Hrdel, Stieler

Statistiky

KV Arena | 26.2.2012 18:10

HC Energie Karlovy Vary 52. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. místo, 64 bodů umístění 14. místo, 61 bodů
133:152 skóre 118:155
6:0 (Mladá Boleslav) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
3:7 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
1 utkání bez inkasovaných gólů 4
14,02 % využití přesilových her 17,45 %
37 góly v přesilových hrách 41
4 góly v oslabeních 3
Lukáš Pech 44 bodů (15+29) nejproduktivnější hráč Jaroslav Balaštík 31 bodů (16+15)
Petr Kumstát 26 gólů nejlepší střelec Roman Tomas 20 gólů
Lukáš Pech 29 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 22 asistencí
Lukáš Pech +16 nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel +2
Martin Rohan -13 nejhorší hráč v +/- Lukáš Pabiška -15
Václav Skuhravý 123 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 90 minut
Lukáš Mensator 90,95 %
Tomáš Závorka 88,68 %
Marek Benda 87,72 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,18 %
Michal Valent 90,24 %
Lukáš Mensator 2,79
Tomáš Závorka 3,66
Marek Benda 4,33
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,80
Michal Valent 3,28
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav