BK MLADÁ BOLESLAV

Jakub Čutta: Příště můžeme klidně vyhrát my. Ale musíme zlepšit rozehrávku

27. 2. 2012
Autor: Jitka Čechová
K. V a r y – Bruslařský klub zakončil základní část prohrou, kterou si přivezl z Karlových Varů. Ačkoliv skóre utkání je nakonec poměrně vypovídající, jasno rozhodně dlouho nebylo. "Na začátku na nás vlétli, ale pak jsme se dotáhli a dokonce jsme šli do vedení," popisoval po zápase obránce Boleslavi Jakub Čutta (na snímku). "Příště musíme snáz a rychleji dostávat puk z vlastní třetiny a nenabízet Varům laciné šance." Pojem "příště" přijde už velmi brzy, Středočeši jedou do Varů znovu už tento pátek.

Jakube, v čem byli Karlovarští lepší?

Dali o dva góly víc než my. Výsledek je jasný. Asi prostě byli lepší ve všem.

Boleslav ale hrála také dobře. Otevírali jste skóre, po ztrátě vedení jste dokázali vyrovnat…

Na začátku na nás Vary docela vlétly. Hlavně v té první třetině nás mačkaly, měli jsme s tím problémy. Pak se nám ale podařilo dát první gól. Dokonce i druhý, jenže ten nám rozhodčí neuznali. Já jsem tu situaci neviděl. Je škoda, že se tyhle věci nesmí ukazovat na kostce, aby si každý udělal obrázek sám…

Cítili jste to jako křivdu?

Jak říkám, já jsem to neviděl, takže můžu těžko vynášet nějaké soudy. Ale někteří kluci to jako křivdu cítí.

Diváci v KV Areně konkrétně na vás dokonce pískali. Jak jste to vnímal?

Jako jejich právo. Nikdo jim nemůže zakázat vyjádřit svůj názor. Krom toho lepší dusná atmosféra, než žádná. Aspoň byli slyšet. Beru to prostě tak, že jsem soupeř a na soupeře se často píská.

Už tento pátek jedete do Karlových Varů v rámci play-out znovu. Existuje něco, čím se ještě oba týmy mohou překvapit? Co můžete vy změnit, abyste tentokrát bodovali?

Vary nás hodně a dobře napadaly, s tím jsme měli problém. Vázla nám rozehrávka. Myslím, že na tohle bychom se měli zaměřit nejvíc. Musíme snáz a rychleji dostávat puk z vlastní třetiny a nenabízet Varům laciné šance. Když zvládneme tohle, můžeme klidně příště vyhrát my, protože když jsme na puku v útočné třetině, tak s námi Vary taky mají co dělat.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav