BK MLADÁ BOLESLAV

Tři kanadské body? Radost z nich pochopitelně moc mít nemůžu, povzdychl si Lukáš Pabiška

2. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
K. V a r y – Smutný hrdina, který po utkání s karlovarskou Energií jen těžko hledal slova. Tak lze stručně charakterizovat probuzeného střelce Lukáše Pabišku (na snímku), který se na západě Čech trefil hned dvakrát a po prvním kole play-out je tak jeho celkově nejlepším hráčem. Ale co z toho, když Bruslařský klub v Karlových Varech prohrál a opět se tak o něco víc přibil k poslednímu místu tabulky.

Lukáši, dal jste dva góly a ještě jste si navíc připsal asistenci. Pro vás osobně tak trochu štěstí v neštěstí, že?

Asi tak nějak. Radost pochopitelně moc mít nemůžu. Je to smutné, nevím, co víc k tomu říct. Prakticky celý zápas jsme vedli, vypadalo to pro nás hodně dobře. Jenže na konci jsme měli zase nějaký zkrat. Škoda mluvit…

Co ten závěr způsobilo? Nízká koncentrace ze strany Boleslavi?

Těžko říct. Jeden gól jsme dostali v oslabení jeden, jeden z klasické herní situace. Prostě máme problém kolem vlastního brankoviště. Všechny ty odražené puky bychom měli být schopni sbírat a nenechávat Vary dorážet. Věděli jsme, že to tak hrají, před týdnem jsme dostali úplně ty samé góly. Připravovali jsme se na to, ale… Prostě nevím, co se stalo.

Takže Karlovy Vary prostě dostaly až moc prostoru?

Zas až takhle jednoznačně bych to asi neřekl. My jsme na druhé straně taky měli dost prostoru, koneckonců dali jsme čtyři góly. Řekl bych, že z celkového hlediska nám dávali stejně tolik prostoru jako my jim. Jen jsme prostě nedokázali udržet hned třikrát vedení, to je ten problém. Nedokázali jsme udělat nějakou mezihru, vzájemně se podržet. To se zkrátka nepovedlo.

Play-out sice sotva začalo, ale psychiku týmu taková prohra poznamenat může, že?

Bohužel. Vary nám utekly už na devět bodů, nejblíže je Slavia, na kterou ztrácíme pět bodů. Prohlubuje se to…

S čím jít do dalšího zápasu?

Musíme v první řadě vyčistit hlavy. Pořád je relativně dost času a v neděli bychom doma měli být silnější. V poslední době se nám tam až na ten poslední zápas s Brnem dařilo.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav