BK MLADÁ BOLESLAV

Takhle se nebojuje, rozčiloval se trenér juniorky Tomáš Potěšil

4. 3. 2012
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Junioři sehráli na domácím ledě v průběhu prvního březnového víkendu sérii dvou zápasů s týmy Zlína a Olomouce. Obě utkání prohráli, přičemž zejména v duelu se Zlínem podali špatný výkon, čímž dopálili svého trenéra Tomáše Potěšila (na snímku). Ten vyjádřil zklamání nad přístupem mnohých hráčů v závěru sezóny poté, co promarnili příležitosti probojovat se do play-off.

Domácí lodivod se po zápase s Olomoucí rozhodl vyjádřit k oběma uplynulým zápasům: "Jsem zklamaný z přístupu hráčů, hlavně těch, kteří mají ambice hrát za chlapy," nešetřil své svěřence. "To, jak k oběma utkáním přistoupili, by se nemělo stávat. Kluci pravděpodobně ztratili motivaci, což je v českých poměrech bohužel celkem obvyklý jev, když je konec sezóny a nehraje se už o nic."

Do zápasů vzal i některé starší dorostence, kteří by měli v příští sezóně za juniorku hrát pravidelně. Ti očekávání splnili. "Musím pochválit za oba dva zápasy útočníka Ladislava Marka, který vynikal. Do druhého zápasu s Olomoucí jsem vzal i Jakuba Semiráda z dorostu. Dal dva góly, makal a dřel celý zápas."

A co s hráči jejich trenér probíral po nepovedeném zápase se Zlínem? "V kabině jsme si řekli, že takhle se nebojuje, takhle se nehraje. Byl jsem za ten zápas velmi naštvaný, protože sem přijelo za Zlín sedm hráčů ročníku ´94 a v podstatě nás školili. Jak říkám, je to v přístupu našich hráčů. Samozřejmě nám chyběl Piskoř, Jankovský, Koudela, což je sice velká ztráta, ale pro ostatní to rozhodně není omluva. Nemusí se dařit, nemusí to jít, ale člověk na tom ledě musí nechat všechno, musí bojovat a makat. Vadí mi, že ti kluci na ledě ze sebe toto nevydají."

Na závěr trenér nastínil, že se i v budoucnu bude jeho mužstvo potýkat s podobnými nástrahami, jaké ho provázely po celou tuto sezónu. "Moc hráčů tady není a ti, co tu jsou, mají spíše nižší kvalitu než vyšší. Samozřejmě se s tím dá pracovat, ale ti kluci prostě musí chtít. Když nechtějí nebo jsou uražení, je s nimi velmi těžké pořízení."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav