BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas s Litvínovem může naznačit. Přímý souboj s největším rivalem je tady!

24. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Shodný počet 72 bodů řadí oba aktéry na stejnou startovní čáru a výstřel oznamující začátek veledůležitého závodu zazní už tuto neděli 25. března v 17:30! Boleslavští mají na své straně domácí prostředí, ve kterém jsou v poslední době takřka nepřemožitelní, i psychickou vzpruhu v podobě posledních dvou vítězství. Litvínov naopak musí rozdýchávat dvě poměrně vysoké prohry. Jak dopadne vzájemné měření sil a kdo zůstane poslední?

Aktuality

Boleslavští hokejisté se po mnoha peripetiích konečně vyškrábali tam, kam chtěli – tedy na svou první záchytnou metu, kterou představuje dotažení se na nejbližší celek. Tím je už delší dobu severočeský klub z Litvínova a v rámci dvou pátečních zápasů play-out Bruslaři konečně vyrovnali skóre na 72 bodů. Dalo by se říct, že víc než v příhodnou dobu. V nedělním utkání totiž čeká oba hlavní aktéry přímý souboj, který sice ještě nejspíš nerozhodne, určitě ale mnohé naznačí.

Proč by to měli svěřenci trenéra Nováka zvládnout? Pro rozhodně hovoří výhoda domácího prostředí, které Středočeši využívají víc než hojně. V posledních deseti domácích zápasech totiž prohráli pouze jednou! Na koni by také Boleslavští měli být po posledních dvou výhrách, kdy porazili jinak celkem neoblíbené celky Slavie a Karlových Varů. Krom toho po delší době konečně přivezli body také z venku.

Nemá cenu cokoliv si nalhávat, pochopitelně existuje i důvod, proč by to Bruslaři zvládnout nemuseli. Pozorný fanoušek totiž dobře ví, jak špatně si boleslavští hokejisté v posledních letech poradili s klíčovými zápasy. Pravděpodobně z hlediska psychiky.

Litvínovští se trápí, v play-out zatím jen marně hledají střelecké síly vpředu a problémy jsou i v zadních řadách. Severočeši mají na svém kontě nejvyšší počet inkasovaných branek. Velkou jistotu nemají ani v brankářích. V rámci bojů o umístění vystřídali už tři a zatím se ani jeden zřejmě nijak zvlášť neosvědčil. Určitým zpestřením je návrat Jiřího Šlégra na led.

Vzájemné zápasy

Letošní vzájemná bilance Mladé Boleslavi a Litvínova je vyrovnaná. V prvním vzájemném klání vyhráli Středočeši na svém domácím ledě 2:1, následovala odveta a Bruslařský klub si ze severu Čech odvezl porážku 3:4. Následně svěřenci trenéra Nováka tratili bod v samostatných nájezdech, který ale pro změnu vybojovali zpět na začátku února, když v Litvínově pro změnu na nájezdy vyrovnali.

V rámci play-out se body zatím také pokaždé dělily. V prvním střetu vyhrála Mladá Boleslav 4:3, druhý nakonec ovládl v poměru 5:4 Litvínov.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Čutta, Mozík, Chaloupka - Stieler, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Bahenský, Pabiška, Loskot

HC VERVA Litvínov: Franěl (9. Volke) – Černošek, Kubát – Jareš, Stříteský – Kousalík, Brejčák – Šlégr, Gula – Kubinčák, Hübl, Lukeš – Majdan, Frolík, Ručinský – Černý, Hujsa, Trávníček – Kafan, Gerhát, Laš

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 25.3.2012 17:30

BK Mladá Boleslav 8. o udržení HC VERVA Litvínov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 72 bodů umístění 14. místo, 72 bodů
145:182 skóre 156:196
3:0 (Slavia) nejvyšší výhra 5:4 (Mladá Boleslav)
2:4 (Slavia) nejvyšší prohra 2:6 (Karlovy Vary, Slavia)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
18,07 % využití přesilových her 16,28 %
92 góly v přesilových hrách 92
6 góly v oslabeních 13
David Vrbata 11 bodů (3+8) nejproduktivnější hráč František Lukeš 6 bodů (4+2)
Jaroslav Balaštík 4 góly nejlepší střelec František Lukeš 4 góly
David Vrbata 8 asistencí nejlepší nahrávač pět hráčů 3 asistence
David Vrbata +6 nejlepší hráč v +/- Juraj Majdan +3
Roman Tomas -8 nejhorší hráč v +/- Marek Černošek
Martin Frolík, oba -4
Roman Tomas 22 minut nejtrestanější hráč Vojtěch Kubinčák 12 minut
Jaroslav Hübl 91,54 %
Michal Valent 86,11 %
úspěšnost brankářů Martin Volke 89,62 %
Patrik Nechvátal 82,35 %
Petr Franěk 75,00 %
Jaroslav Hübl 2,79
Michal Valent 5,08
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Volke 3,06
Patrik Nechvátal 4,50
Petr Franěk 20,00