BK MLADÁ BOLESLAV

Slavia hraje o jistotu, Boleslav o naději a další možnost jít nahoru

29. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Minulou neděli inkasovali boleslavští hokejisté tvrdý direkt v podobě prohry s Litvínovem. Do konce play-out ale zbývá odehrát ještě čtyři utkání, a tak nezbývá, než oklepat se a zkusit to znovu. V pátek 30. března potřebují svěřenci trenéra Nováka porazit Slavii. Ta se ale nedá lacino, protože Pražanům půjde o jistotu - pokud totiž vyhrají, stoprocentně už poslední neskončí. Duel startuje v 18 hodin a boleslavský fanklub na něj pořádá výjezd.

Aktuality

Zatímco pro boleslavský tým nese přízvisko "klíčový" takřka každý zápas, Slavia tak nazývá především ten nadcházející s Bruslařským klubem. V případě jejího vítězství totiž může pražský celek vedený trenérem Vladimírem Růžičkou slavit s definitivní platností záchranu – jinými slovy "nenutnost" hrát baráž. Naopak prohra by pro slávisty znamenala ještě velké starosti, pochopitelně ale s ohledem na výsledek druhého utkání, v němž opět poměří síly Litvínov a Karlovy Vary.

Slávisté prakticky po celou dobu play-out s téměř železnou pravidelností sbírají střídavě výhry a prohry, naposledy porazili minulý pátek vysoko Litvínov (6:2), následně ale v neděli padli s Karlovými Vary (1:4).

V řadách Pražanů nenajdeme v době bojů o umístění žádného vyloženého střelce, nejvíce zářezů si momentálně shodně připisují Michal Vondrka a Tomáš Pospíšil (3 góly). Stabilním článkem je gólman Miroslav Kopřiva, který se svou procentuální úspěšností 92,14 v současti poměrně suvérenně kraluje všem brankářům v play-out.

Vzájemné zápasy

Proti Mladé Boleslavi se svěřencům kouče Vladimíra Růžičky v sezoně celkem daří, v základní části třikrát zvítězili a jen jednou padli. V play-out si oba týmy připsaly shodně po výhře a prohře, když využily výhody domácího prostředí – v prvním duelu Slavia (4:2), v odvetě Bruslařský klub (3:0).

Sestavy z posledního kola:

HC Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, Krejčík, Špelda - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, Hertl, Tomica - Micka, Jaškin, Sklenář - Jelínek, Doležal

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Chaloupka, Hay, Čutta, Mozík - Tomas, D. Výborný, Pabiška - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Loskot, Bahenský, Stieler

Statistiky

Eden | 30.3.2012 18:00

HC Slavia Praha 9. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 79 bodů umístění 4. místo, 72 bodů
159:176 skóre 146:185
6:2 (Litvínov) nejvyšší výhra 3:0 (Slavia)
1:4 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 1:3 (Litvínov)
2 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
14,29 % využití přesilových her 18,13 %
82 góly v přesilových hrách 93
8 góly v oslabeních 6
Michal Vondrka 5 bodů (3+2) nejproduktivnější hráč David Vrbata 12 bodů (3+9)
Michal Vondrka
Tomáš Pospíšil, oba 3 góly
nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 4 góly
Jakub Sklenář 4 asistence nejlepší nahrávač David Vrbata 9 asistencí
Marek Tomica
Jakub Šulc
Pavel Kolařík, všichni +4
nejlepší hráč v +/- David Vrbata
Darrell Hay, oba +5
Jakub Krejčík
Lukáš Krenželok, oba -6
nejhorší hráč v +/- Roman Tomas -10
Petr Jelínek 14 minut nejtrestanější hráč Roman Tomas 22 minut
Miroslav Kopřiva 92,14 % úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,77 %
Michal Valent 86,11 %
Miroslav Kopřiva 2,38 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,69
Michal Valent 5,08
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav