BK MLADÁ BOLESLAV

Naděje vyhnout se baráži? Boleslav musí porazit Karlovy Vary

31. 3. 2012
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Šance na neúčast v baráži je spíše už jen teoretická. Bruslařský klub musí všechny zbývající zápasy vyhrát a doufat v neúspěch Litvínova. Pokud ten ve kterémkoli nadcházejícím zápase získá více bodů, než Boleslav, je konec. Hráči do zápasu půjdou určitě naplno. Přijďte je v jejich snaze podpořit. Začínáme v neděli 1. dubna v 18:00 a připomínáme, že po skončením fotbalového utkání FK Mladá Boleslav budou pro fanoušky jako obvykle připraveny autobusy, aby je převezly na hokej.

Aktuality

Za jistých náhodných konstelací by Boleslav mohla ještě jednou ztratit všechny 3 body, ale stejně by se muselo vést Litvínovu ve všech zbývajících zápasech. A ani pak by třináctá příčka pro Boleslav nebyla jistá. Klíčovým a dost možná osudovým zlomem play-out se stala prohra s Litívnovem v osmém zápase, ve kterém Bruslaři nedokázali potvrdit předchozí vítězství a dovolili soupeři znovu odskočit o 3 body. Mladé Boleslavi chybí zraněný David Vrbata, její nejproduktivnější hráč.

Karlovy Vary jsou relativně v pohodě. K definitivní jistotě setrvání v lize jim v neděli stačí proti Boleslavi jakkoli bodovat. Přitom už mohli mít dávno klid. V posledním utkání Západočeši dvakrát vedli nad Litvínovem, ale ten jim čtyřmi brankami v posledních pěti minutách zápasu sebral radost.

Pokud by si Boleslav měla dát na něco pozor, tak je to strach nahánějící první útok Varů Zaťovič-Kumstát-Pech, který v závěrečné fázi soutěže nastrádal působivých 32 kanadských bodů. K nejlepšímu střelci extraligy základní části Petru Kumstátovi a jeho dvornímu nahrávači se teď přidal i Martin Zaťovič (na snímku), pro změnu zase nejlepší kanonýr play-out s 10 góly na svém kontě, jenž táhne svůj tým k setrvání v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži.

Vzájemné zápasy

Boleslavská ŠKO-ENERGO Aréna byla letos svědkem zisku pouhého jednoho karlovarského bodu. V první fázi sezony tedy oba celky dvakrát vyhrály, vždy na svém ledě (Boleslav 4:1 a 4:2, Vary 6:0 a 4:2). V play-out už mají lepší bilanci hokejisté z města automobilů. Ačkoli na úvod prohráli v KV Aréně 4:5, poté Karlovarské dvakrát přetlačili – doma 6:5 po samostatných nájezdech a naposledy venku 2:1.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Rýgl, Beňovič, Žabka, Hay, Čutta, Mozík - Tomas, D. Výborný, Pabiška - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Bahenský, Mikulík

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Gulaši, Gründling, Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Prošek, Lučka - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej - T. Rohan, Mikeska, Kuběna

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 1.4.2012 18:00

BK Mladá Boleslav 10. o udržení HC Energie Karlovy Vary
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 72 bodů umístění 2. místo, 80 bodů
26:29 skóre 32:29
3:0 (Slavia) nejvyšší výhra 6:2 (Litvínov)
0:3 (Slavia) nejvyšší prohra 3:6 (Litvínov)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
19,68 % využití přesilových her 16,34 %
7 góly v přesilových hrách 9
0 góly v oslabeních 2
David Vrbata 12 bodů (3-9) nejproduktivnější hráč Lukáš Pech 16 bodů (5+11)
Jaroslav Balaštík 4 góly nejlepší střelec Martin Zaťovič 10 gólů
David Vrbata 9 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Pech 11 asistencí
David Vrbata
Darrell Hay, oba +5
nejlepší hráč v +/- Roman Prošek + 5
Roman Tomas -11 nejhorší hráč v +/- Václav Skuhravý
Jindřich Kotrla, oba -5
Boris Žabka 42 minut nejtrestanější hráč Martin Zaťovič
Jindřich Kotrla
Petr Mocek, všichni 12 minut
Jaroslav Hübl 91,7 %
Michal Valent 86,11 %
úspěšnost brankářů Lukáš Mensator 90,4 %
Lukáš Mensator 3,21 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,73
Michal Valent 5,08
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav