BK MLADÁ BOLESLAV

Ředitel Tůma: Pokud bude dobrá konstelace v pátek, poslední kolo by mohlo být ještě hodně zajímavé

2. 4. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Ačkoliv se nedělní utkání s Karlovými Vary odehrávalo v podivně tiché atmosféře, dokázal Bruslařský klub svého soupeře ze západních Čech porazit 4:2 a i před posledním týdnem play-out ještě držet naději. Svěřenci trenéra Nováka momentálně ztrácí právě na karlovarskou Energii pět bodů, přičemž zbývá odehrát ještě dvě kola. "Stávku fanoušků svým způsobem chápu. Udělali, co si mysleli, že je třeba udělat," řekl po zápase Mgr. Jan Tůma (na snímku).

Pane řediteli, boleslavský kotel se v nedělním utkání s Karlovými Vary rozhodl nefandit. Jak to vnímáte a jak probíhala v tomto případě komunikace s fanklubem?

Tu informaci jsem v prvopočátku pochytil z diskusního fóra na našich webových stránkách v pátek večer po zápase na Slavii, takže jsem vedení fanklubu kontaktoval, abychom si nějaké věci vyříkali. Skutečnost, že skalní fandové nebyli v kotli, považuji za jejich právo. Vyjádřili tím nesouhlas s aktuálními výkony týmu.

Takže to chápete?

Svým způsobem to chápu. Chtěli to udělat, tak to udělali. Já taky s některými výkony týmu spokojený nejsem.

Dá se tedy říct, že jste dali fanklubu za pravdu?

Nedali jsme fanklubu za pravdu, ale my přece nemůžeme nutit fanoušky k tomu, co mají nebo nemají dělat.

Jak to vlastně v tuhle chvíli vypadá ve směru vedení klubu – kabina? O čem s hráči mluvíte? A padají třeba i nějaké pokuty?

I na ty v letošní sezoně došlo. V současné době to máme nastavené tak, že jsme s hráči mluvili, mají od nás nějaké zadání a nějakou motivaci. Teď už je to jen na nich. Když budou chtít, tak to dokážou. Buď potom v baráži, nebo ještě teď, protože šanci ještě pořád máme.

Znamená to, že i přes tu ztrátu pěti bodů pořád věříte?

Všechno jsme to počítali, a pokud bude dobrá konstelace teď v pátek, mohlo by být to poslední kolo v neděli ještě hodně zajímavé.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav