BK MLADÁ BOLESLAV

Velcí hokejisté potěšili malé kolegy

8. 6. 2012
Autor: David Bohata
M l. B o l. – V Bruslařském klubu působí několik hokejových generací. Od dětí předškolního věku až po ty nejstarší, hráče “A“ týmu. Právě ti nejmenší nemají mnoho příležitostí setkat se osobně se svými dospělými idoly. To byl také jeden z důvodů, kvůli kterému se vedení 3. základní školy v Mladé Boleslavi spolu s vychovatelkou školní družiny Helenou Řezáčovou rozhodly 7. června uspořádat hokejový den, jehož se zúčastnilo devět hráčů prvoligového mužstva. Pro některé to byl návrat do míst, ve kterých prožili svá školní léta.

Na školní hřiště zavítali Michal Valent, Jakub Frolík, Tomáš Jiránek, David Vrbata, Lukáš Pabiška, David Pojkar, Josef Jindra, Zbyněk Hrdel a Martin Koudelka. Hráči se rozprostřeli na šesti stanovištích s aktivitami, se kterými hokejovým nadějím pomáhali. Na každou činnost měly děti sedm minut, po kterých se na daných stanovištích vyměnily.

David Vrbata asistoval u jakéhosi trenažéru na zavazování bruslí. Na drzou otázku, jestli je v mužstvu někdo, kdo si neumí brusle zavázat, odpověděl: ”No, já bych řekl že Michal Valent, ten si snad ty brusle vždycky jenom nasadí.” Zmíněný brankář nevěnoval poznámce příliš pozornosti a dál vzdoroval salvě střel z florbalových holí, kterou na něj pod dozorem Martina Koudelky vysílali školáci. Velkou motivací pro střelce byl (jak se později ukázalo falešný) slib, že při dosažení tří branek bude Michal Valent dělat sto kliků. Martin Koudelka ale svého nového spoluhráče omlouval, že tolik kliků neudělá. Mnohokrát překonaný gólman své neúspěchy navíc připisoval ofensivní síle soupeře.

Tato slova potvrzovali Lukáš Pabiška s Davidem Pojkarem, dohlížející na průběh slalomu, v němž mladí sportovci museli dostat papírový míč pomocí hůlek okolo cvičných kuželů až do malé brány. O kousek dál skládali Zbyněk Hrdel s Josefem Jindrou nastříhané puzzle s hokejovou tématikou. Velký zápal do hry byl k vidění při stavbě pyramidy z puků. Jak se hned záhy ukázalo, vůbec nešlo o to vytvořit nějakou stavbu, ale nashromáždit při štafetovém běhu co nejvíce kotoučů v prostoru cíle.

Asi nejpikantnější disciplínou bylo oblékání hráče. Jako oběť se této kruté zábavě propůjčil Jakub Frolík – jako nejmladší neměl moc na výběr. Ne o moc staršímu parťákovi Tomáši Jiránkovi se ho po čase zželelo a i on se nechal trpělivě navlékat do takřka kompletní hokejové výstroje, které v rámci figurantovy bezpečnosti chyběl suspenzor a brusle.

Zúčastněná družstva mladých hokejistů obdržela památeční diplomy. Stejně tak i ”staří” hokejisté, za něž upomínku převzal asistent trenéra Jiří Slabý. Celou akci, která trvala necelé půl druhé hodiny, zakončila autogramiáda, po níž hosté museli odejít na trénink. Cennou vzpomínkou na odpoledne budou pro žáky základní školy jistě i ukořistěné fotografie s Radimem Vrbatou, který na hokejový den zavítal v roli diváka.

Prohlédněte si fotografie z akce ve fotogalerii!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav