BK MLADÁ BOLESLAV

Vždycky se chytá líp, když víte, že za něčím jdete, říká brankář Lakosil

14. 6. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Sám přiznal, že na něj Bruslařský klub musel čekat dlouho. Nakonec se ale vše vyřídilo, podepsalo a gólman Vlastimil Lakosil (na snímku) bude v sezoně 2012/2013 oblékat zelenobílý dres. Jaká cesta vedla ze Slovenska do Mladé Boleslavi a co všechno už stačil dvaatřicetiletý brankář ve středočeském klubu poznat?

Vlastimile, logická otázka na úvod: Proč právě Mladá Boleslav?

Protože je to obrovská motivace. Bude se tu hrát o ty nejvyšší mety, klub chce zpátky do extraligy. Takové cíle hodně znamenají. Pár lidí se mě už ptalo, jestli pro mě nebude 1. liga krok zpátky, ale já to tak vůbec neberu. Naopak.

Není to částečně i tak, že brankář si to svoje musí odvést všude? Ať už v 1. lize nebo extralize?

Tak nějak to asi bude. Nečekám, že to tady bude lehká záležitost, ale myslím, že mají všichni obrovskou touhu rvát se. Řekl bych, že jsem ze Slovenska dobře připraven. Bude to nejspíš podobné.

Nebyl velkým magnetem třeba i trenér Výborný?

On a pan Hornický. A vůbec všichni. O moji osobu tu byl opravdu zájem. Ta jednání nebyla jednoduchá, Boleslav na mě musela dlouho čekat. To všechno mě přesvědčilo, že tu o moje služby opravdu stojí. A jak už jsem řekl, lákavé jsou i cíle Boleslavi. Vždycky se chytá mnohem lépe, když víte, že za něčím jdete, než jen nějaký střed tabulky.

Na Slovensku jste byl hodně dlouho. Nebude vám chybět?

To snad ne. Strávil jsem tam nějakých sedm sezon, takže určitě zůstane hromada vzpomínek. Myslím, že jsem si tam udělal i tak nějak jméno. Ale zpátky do Čech se těším.

Takže jste nezvažoval, že byste vyrazil ještě někam jinam do zahraničí?

Zvažoval, nějaké možnosti tam byly. Ale byl jsem v zahraničí už dlouho, takže když přišla nabídka z domova, potěšilo mě to.

Znáte některé hráče v kabině?

Zjistil jsem, že jich znám poměrně dost. On ten hokejový svět není asi zas až tak velký. Krom toho jsem boleslavský hokej vždycky tak nějak koutkem oka viděl a sledoval, protože se dobře znám s Ríšou Králem, Vencou Pletkou. Boris Žabka je taky můj dobrý kamarád.

Vaším nejbližším kolegou bude Michal Valent. Znáte se? Případně už jste se stačili poznat?

Jsem tu teprve krátce a Michal tu momentálně není. Takže osobně se ještě neznáme, ale samozřejmě vím, kdo to je. Odchytal pár sezon v extralize, je to kvalitní gólman. Krom toho jsem chytal v Martině, odkud on pochází, takže jsem se pár věcí dozvěděl tam. Doufám, že si budeme rozumět a že si sedneme.

Probíral jste už s trenéry nebo třeba vedením klubu pozici jedničky, dvojky? Nebo to bude teprve krystalizovat?

To je ještě daleko. Uvidíme na ledě. Jakou kdo bude mít formu a tak podobně.

Děkujeme za rozhovor.