BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav jede na další přípravný zápas za plzeňskými Indiány

1. 8. 2012
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Po úvodním přípravném duelu s ruským týmem z Jekatěrinburgu čeká Bruslaře další výjezd na cizí led. Tentokrát se střetnou s českým soupeřem, extraligovým týmem HC Plzeň 1929, jejímiž tahouny pro nadcházející sezónu budou i nadále veteráni Martin Straka a Tomáš Vlasák. Své hokejky oba týmy zkříží ve čtvrtek 2. srpna od 17:30 v ČEZ Aréně v Plzni.

Ještě v loňském roce byly oba týmy ve stejné soutěži a střetly se celkem pětkrát. První duel se uskutečnil ještě v rámci letní přípravy, když si Západočeši odvezli z boleslavského ledu těsné vítězství 3:2. První konfrontace v ostrém zápase proběhla už 23. září 2011 na plzeňském ledě, kterou Bruslaři prohráli 1:4. V nedělním zápase předposledního říjnového dne jim Boleslavští porážku z úvodu sezóny vrátili poměrem 3:0, když se povedlo dokonale uhlídat plzeňské útočníky. Před televizními kamerami se uskutečnil třetí vzájemný ostrý zápas sezóny, který se však hráčům z města automobilů vůbec nepovedl a z plzeňské arény si odvezli další prohru 1:4, kdy na ledě úřadoval především Radek Duda.

Poslední vzájemný zápas byl velmi vyrovnaný a dramatický. Přestože se zdálo, že je zápas pro Boleslavské ztracený, dokázal Zdeněk Bahenský 50 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnat na 4:4 a vynutit si prodloužení. To Balaštík hned z úvodu rozhodl. Loňské výsledky s tímto soupeřem byly tudíž dost vyrovnané.

Před sezónou Západočeši posílili o slovenského útočníka Jozefa Baleje, jenž přišel z Komety Brno. Dalšími posilami jsou Milan Gulaš z Českých Budějovic a Ondřej Havlíček z Ústí nad Labem. Z Minsku přišel do týmu Indiánů i Tomáš Slovák. Klub však poznamenalo množství odchodů. Tým opustili Jaroslav Modrý a Jiří Vykoukal, kteří ukončili kariéru. S plzeňským ledem se též rozloučil i František Kaberle, Dušan Andrašovský, Pavel Vostřák, Pavel Mrňa a brankářská dvojice Petr Přikryl a také Dominik Halmoši, jenž bude v nadcházející sezóně hájit barvy Písku.

Zatímco pro Plzeňské bude toto utkání prvním přípravným zápasem na příští sezónu, Boleslav si svou premiéru na ledě už odbyla v Budějovicích proti Avtomobilistu Jekatěrinburg, jemuž podlehla 0:2. V posledním zápase trenérské duo Výborný-Slabý testovalo především mladší hráče a opory nechalo odpočívat. Uvidíme, v jaké sestavě tým nastoupí tentokrát.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav